Harry Potter -tähti nähdään suomalaisen elokuvan pääosassa

Harry Potter -tähti Rupert Grint tähdittää uutta suomalaista Yön lapsi -trilleriä. Elokuvan kuvaukset alkavat elokuussa Liettuassa. 

Harry Potter -elokuvasarjasta Ron Weasleyn roolista tuttu Rupert Grint on mukana suomalaisohjaaja Hanna Bergholmin uudessa Yön lapsi -elokuvassa. Pääosassa nähdään myös Jussi-palkittu ja Hytti Nro. 6 -elokuvasta tuttu Seidi Haarla. Muissa rooleissa on muun muassa Pamela Tola ja Pirkko Saisio.

Elokuva on psykologinen trilleri, jonka kuvaukset alkavat elokuussa 2024 Liettuassa. Bergholm on kirjoittanut teoksen yhdessä Ilja Rautsin kanssa. 

Haarla näyttelee suomalaista Sagaa, joka haaveilee lapsesta englantilaisen Jonin (Grint) kanssa. He muuttavat suomalaisen metsän keskellä sijaitsevaan ränsistyneeseen taloon, jossa Saga on viettänyt lapsuuden kesät. Pian he saavatkin pojan, mutta pikkuhiljaa Sagan valtaa pelottava tunne, että vaativassa vauvassa on jotain outoa. 

Bergholmin mukaan elokuvassa käsitellään niin vanhemman rakkauden syvää ja kaunista kuin kivuliasta ja rujoa puolta.

– Lastemme kautta peilaamme itseämme ja sitä, olemmeko me itse hyväksyttyjä ja ”oikeanlaisia”. Minulle suurin kannustus tämän elokuvan teossa on ollut se, että ihmiset ovat kiittäneet käsikirjoituksen luettuaan nähdyksi tulemisesta, Bergholm kertoo tiedotteessa. 

Yön lapsi -elokuvan budjetti on huimat 5,5 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista suomalaisista elokuvista. Elokuvan tuottaja on Daniel Kuitunen Elokuvayhtiö Komeetasta. Yhteistuottajina toimivat liettualainen Filmai, ranskalainen Getaway Films ja englantilainen Bluelight. Yön lapsi elokuvan kotimaisesta elokuvalevityksestä vastaa SF Studios. 

Bergholm tuli tunnetuksi esikoiselokuvastaan Pahanhautoja (2022), josta tuli kansainvälinen menestys.

Lue myös:

    Uusimmat