Harvey Weinstein joutuu uudelleen oikeuden eteen syyskuussa

Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankilaan – poistui oikeudenkäynnistä rollaattorillaan 1:05
Harvey Weinstein poistui oikeudesta rollaattorilla vuonna 2020.

Vankilassa istuva entinen elokuvatuottaja Harvey Weinstein joutuu syyskuussa uudelleen oikeuteen 23 vuoden raiskaustuomionsa takia, joka kumottiin huhtikuun lopussa. 

Ex-elokuvatuottaja Harvey Weinstein, 71, joutuu syyyskuussa uuteen oikeudenkäyntiin sen jälkeen, kun hänen raiskaustuomionsa törkeistä seksuaalirikoksista kumottiin huhtikuun lopussa. Tuomari päätti uudesta oikeudenkäynnistä keskiviikkona 1. toukokuuta New Yorkissa. 

Syyttäjät kertoivat uskovansa tapaukseen ja käsittelevänsä sen siksi uudelleen. 

Weinstein saapui tilaisuuteen paikalle pyörätuolissa. Apulaispiirisyyttäjä Nicole Blumberg kertoi tuomarille, että yksi Weinsteinin uhreista oli myös paikalla oikeudessa.

Vetoomustuomioistuin päätti viime viikolla, että Weinstein ei saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä vuonna 2020 ja kumosi 23 vuoden vankeustuomion. Weinsteinin tapausta tuolloin johtanut tuomari oli tehnyt ratkaisevan virheen salliessaan syyttäjien kutsua todistajiksi useita naisia, jotka sanoivat Weinsteinin käyneen heidän kimppuunsa. Nämä syytökset eivät kuitenkaan kuuluneet Weinsteinin syytteisiin. 

Hän on kuitenkin edelleen vangittuna toisen 16 vuoden raiskaustuomion vuoksi Kaliforniassa.

Weinstein on aina väittänyt olevansa syytön, ja hänen puolustusryhmänsä sanoi oikeudenkäynnin aikaan, että elokuvatuottajan ja syytteiden esittäjien välinen seksi oli yhteisymmärrykseen perustuvaa.

Weinstein vietiin muutama päivä sitten sairaalaan, missä häneltä otettiin testejä. Hänen tiedottajansa Juda Engelmawer kertoi BBC:lle, että hänen terveydentilansa on huonontunut vankilassa Weinstein toivoo tiedottajansa mukaan voivansa jäädä New Yorkiin vankilaan odottamaan uutta oikeudenkäyntiä ollakseen lähempänä perhettään ja lääkäreitään.

Weinsteinia on syyttänyt seksuaalisesta häirinnästä, pahoinpitelystä ja raiskauksesta yli 100 naista.

Hän oli aikoinaan mukana perustamassa Miramax-elokuvastudiota, jonka menestyselokuviin kuuluu muuan muassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Hänen elokuvansa ovat saaneet yli 300 Oscar-ehdokkuutta ja 81 Oscar-palkintoa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat