Hau-Hau-puruluiden takaisinveto "vakavassa harkinnassa" – näin yhtiö ohjeistaa oireilevien lemmikkien omistajia

Yhtiön toimitusjohtaja Timo Pärssisen mukaan mahdollinen takaisinveto on "raskas prosessi".

Hau-Hau-tuotteita maahantuova tamperelainen Prima Pet Premium on saanut noin parikymmentä reklamaatiota liittyen brändin kevytrulliin, kertoo Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssinen MTV Uutisille.

Tuotteita ei ole vielä toistaiseksi vedetty pois myynnistä, mutta mahdollinen päätös tehdään asiasta vielä keskiviikon aikana. 

– Tuotteiden toimitus varastolta on toki keskeytetty, mutta tuotteiden takaisinvetoprosessi on sen verran raskas prosessi, että siihen pitää olla hyvä syy, Pärssinen sanoo.

Ensimmäiset tuotteet ovat nyt lähdössä laboratoriotesteihin ja niissä testeissä kestänee Pärssisen mukaan 1–2 viikkoa.

Pärssinen ei lähde vielä spekuloimaan mahdollista oireiden aiheuttajaa.

Laaja kirjo oireita

Kuluttajat ovat kertoneet reklamaatioissaan hyvin "laajoista oireiden kirjosta", Pärssinen sanoo.

– Yleistä pahoinvointisuutta, oksentelua, osalla neurologisia oireita.. hän listaa.

5362_HHC_Kevytrulla_13cm_25kpl_500g_6430076899910
Tuotevirhe-epäily kohdistuu tällä hetkellä vain yhteen tuote-erään.

Yhtiö on pyytänyt kuluttajilta tarkkoja kuvauksia sekä eläinlääkärien tekemiä epikriisejä nähtäväksi, jotta oireet voisivat auttaa selvittämään tuotevikaa. 

– Rohkaisemme kuluttajia lähettämään meille näitä eläinlääkärien lausuntoja, jotta pystyisimme sitten rajaamaan näitä mahdollisia laatuongelmia pois.

Pärssinen kuitenkin myöntää, että kuluttajien kuvailemat oireet kuulostavat hyviltä syiltä tuotteiden takaisinvetoon. 

– Takaisinveto on totta kai meillä vakavassa harkinnassa. Tilanne elää koko ajan, ja kun netissä lähtee keskustelu käyntiin, niin tilanne elää, Pärssinen sanoo.

Tuotteet ovat tuontituotteita Kiinasta.

Näin yhtiö ohjeistaa

Tuotevirhe-epäily kohdistuu tällä hetkellä vain yhteen tuote-erään eikä Pärssinen tiedä tuleeko mahdollinen takaisinveto koskemaan muitakin tuotteita.

Prima Pet Premium tiedotti tiistaina asiasta kotisivuillaan, josta media asian löysi. Asiasta ei kuitenkaan tiedotettu tiistaina vielä Hau-Hau:n tai Prima Petin omissa sosiaalisen median kanavissa. 

– Tiedotus elää tilanteen muuttuessa. Tämän päivän aikana teemme tarvittavat tiedotukset brändin kotisivulle ja sosiaaliseen mediaan, Pärssinen sanoo.

Pärssisen mukaan heidän antama ohjeistus kuluttajille on lopettaa tuotteen käyttö. 

– Jos oireita ilmenee niin lemmikki tulee viedä eläinlääkäriin. Jos kuluttajalla on epäilys, että lemmikin oireet saattaisi johtua tästä tuotteesta, niin asiasta tulee tehdä reklaamatio meille ja liittää siihen mukaan eläinlääkärin lausunto.

Pärssinen ei ota vielä kantaa siihen, korvaako yhtiö eläinlääkärikuluja.

– Ensin pitäisi saada selvää, että onko tuotteessa vikaa ja mikä se laatupoikkeama on.

PrimaPet Premium: Epäily tuotevirheestä koskee Hau-Hau Kevytrullaa

PrimaPet Premiumin 27.8.2024 päivätyn tiedotteen mukaan epäily tuotevirheestä koskee Hau-Hau Kevytrullaa, joka on pakattu 500 gramman pussiin. Tuotteen EAN-koodi on 6430076899910 ja parasta ennen päiväys 16.4.2027. 

Lue myös:

    Uusimmat