Ensimmäiset laboratoriotulokset myrkyllisiksi epäillyistä koirien pururullista valmistuivat

Lukijan video: Kerttu-koira sai outoja oireita, joiden omistaja uskoo johtuvan Hau-Hau-puruluista 0:33
Kerttu-koiran omistaja epäilee videolla näkyvien oireiden johtuvan takaisinvedetyistä HauHau:n puruluista. Yhteyttä ei ole varmistettu.

Ruokaviraston laboratoriossa tehdyistä ensimmäisistä testeistä ei löytynyt vielä syytä epäiltyyn tuotevirheeseen, tiedottaa Prima Pet Premium.

Ensimmäisissä testeissä Ruokaviraston laboratoriossa tutkittiin kivennäis- ja hivenaineet, raskasmetallit sekä biogeeniset amiinit, joista ei löytynyt poikkeavuuksia. Syytä epäiltyyn tuotevirheeseen ei ole siis vielä löytynyt testeissä.

Prima Pet Premiumin tämän hetken arvion mukaan kaikkien laboratoriotestien tulokset valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. 

HauHau Kevytrullia vedettiin pois myynnistä elokuun lopussa, kun useat kuluttajat ja eläinlääkärit ilmoittivat koirien neurologisista oireista ja moni yhdisti oireet kyseiseen tuotteeseen.

– Olen erittäin pahoillani, että koirien omistajat joutuvat vielä odottamaan tutkimustulosten valmistumista. Olemme halunneet teettää maahantuomastamme puruluusta poikkeuksellisen laajat laboratoriotutkimukset. Haluamme tehdä kaiken mahdollisen, jotta epäilty tuotevirhe löytyy ja sen syy saadaan selville, sanoo Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssinen tiedotteessa.

Vielä ei ole siis varmuutta neurologisten oireiden ja puruluiden yhteydestä. Yhtiö tekee päätökset lemmikkien eläinlääkärikulujen korvaamisesta sitten kun kaikki laboratoriotutkimukset ovat valmistuneet.

Testit vievät ennakoitua pidempään

Pärssinen sanoo, että naudannahasta valmistettu puruluu on osoittautunut hankalaksi testata. Sitä on vaikea jauhaa jauheeksi, jota tarvitaan testaukseen.

Alun perin arvioimme, että kaikki testien tulokset valmistuvat noin kolmessa viikossa. Osa testeistä on sellaisia, että niitä tekee vain muutama laboratorio. Lisäksi materiaali on osoittautunut hankalaksi testien kannalta. Siksi testitulosten valmistuminen kestää arvioitua pidempään, Pärssinen sanoo.

Takaisinveto

  • Epäilty tuotevirhe koskee 500 gramman pussiin Hauhau Kevytrullaa, jonka päiväys on 16.4.2027 ja ean-koodi on 6430076899910.
  • Prima Pet Premium on lähettänyt laboratoriotesteihin myös muita omaehtoisena varotoimenpiteenä myynnistä pois vedettyjä Hau-Hau -purutuotteita, joissa on sama parasta ennen -päiväys kuin Hau-Hau Kevytrullassa.

  • Kaikki tuotteisiin liittyvät kysymykset, hyvityspyynnöt ja reklamaatiot pyydetään lähettämään Prima Pet Premiumin asiakaspalveluun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat