Eläinlääkäreiltä vakava varoitus Hau-Haun puruluista: "Mahdollista, että meillä on taas uusi myrkytyssarja"

Eläinlääkäriasemat suosittelevat pitäytymään Hau-Hau Champion -merkin puruluista toistaiseksi.

Eläinlääkäriasemat ympäri Suomen varoittelevat Hau-Hau-puruluista, joihin liittyy epäily tuotevirheestä.

– Valitettavasti ikävämpi julkaisu ja kehotus asiakkaillemme lopettaa välittömästi Hau-Hau Champion -merkin puruluiden antaminen koirillenne, Vantaalla toimiva Eläinlääkäriasema Valjakko kirjoittaa.

Valjakon mukaan ympäri Suomea on kahden viikon sisällä esiintynyt useita tapauksia, joissa eläinlääkäriasemille on tuotu akuutisti sairastuneita koiria. Oireita ovat olleet muun muassa: voimakkaat paniikkikohtaukset, vetäytyminen, hapuilevat liikkeet, huonontunut ruokahalu ja epileptiset kohtaukset.

– Mikäli koirallasi on tämäntyyppistä akuuttia oireilua ja se saa kyseisen merkin puruluita, ole yhteydessä eläinlääkäriin sekä myös maahantuojaan. Puruluiden eränumero on tärkeä ilmoittaa reklamaatiossa, Valjakko ohjeistaa.

PrimaPet Premium: Epäily tuotevirheestä koskee Hau-Hau Kevytrullaa

PrimaPet Premiumin 27.8.2024 päivätyn tiedotteen mukaan epäily tuotevirheestä koskee Hau-Hau Kevytrullaa, joka on pakattu 500 gramman pussiin. Tuotteen EAN-koodi on 6430076899910 ja parasta ennen -päiväys 16.4.2027. 

 

Yhtiö kertoi aiemmin saaneensa lemmikkien omistajilta yhteydenottoja Hau-Hau-kevytrullasta, jonka eränumero on 3200PF027 19684.

"On varsin mahdollista, että meillä on taas sylissä uusi myrkytyssarja"

Eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola kertovat hoitaneensa nuorta koiraa, jonka neurologiset oireet olivat vaikeita. Aiheuttaja oli aluksi mysteeri.

– Tänään iltapäivällä eläinlääkärikunnassa levisikin sitten tieto mahdollisesta myrkytyksestä. Vastaavia tapauksia on esiintynyt ryvästyneesti ja on varsin mahdollista, että meillä on taas sylissä uusi myrkytyssarja, eläinlääkärit toteavat.

He välttäisivät epäilyksenalaisia koiranherkkuja erityisesti pentukoirilla.

– Tämän tarinan tarkoituksena ei ole nyt lietsoa paniikkia eli älkää alkako juoksemaan ympyrää. Älkää myöskään naulatko vielä seinälle mitään valmistetta, koska tällä hetkellä aiheuttaja on yhä avoin. Lähinnä tämä juttu kirjoitettiin siksi, että mikäli koirallasi esiintyy yllä kuvattuja oireita, ole ystävällinen ja pyri arvioimaan, onko se saanut viimeaikoina jotain erityistä puruluuta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Oireet ovat olleet eläimillä erittäin vakavia"

Myös Haminan Eläinklinikka lopettaisi varmuuden vuoksi Hau-Hau Champion -merkkisten puruluiden antamisen koiralle.

– Oireet ovat olleet eläimillä erittäin vakavia, joten kyseisen merkin puruluita kannattaa toistaiseksi välttää, kirjoittaa myös riihimäkeläinen Pieneläinklinikka Itavet.

Eläinlääkäriasema Valjakko muistuttaa, että oireita saaneita koiria voidaan hoitaa ja ne todennäköisesti toipuvat.

Katso myös: Saako koiralle syöttää raakaa kanaa tai kalaa?

Saako koiralle syöttää raakaa kalaa tai kanaa? 6:28
Kesämyytit-sarjassa selvitettiin, mitä koiralle saa syöttää.

Juttua on muokattu 28.8.2024 klo 14.40: Poistettu tieto, jonka mukaan epäily tuotevirheestä koskisi tuotteita, joiden parasta ennen -päivä on 5.3.2027. Epäily tuotevirheestä ei koske tuotteita, joiden parasta ennen päiväys on 5.3.2027. 

Lue myös:

    Uusimmat