Helikopteri syöksyi mereen Norjassa – kuusi ihmistä pelastettiin merestä, yksi kuoli

Norjassa yksi ihminen on saanut surmansa helikopterin syöksyttyä veteen Länsi-Norjan rannikon edustalla. Kopterin kyydissä oli kuusi ihmistä,jotka noukittiin vedestä ja vietiin Haukelandin yliopistolliseen sairaalaan Bergeniin.

Poliisin mukaan yksi kyydissä ollut loukkaantui lievästi. Muiden neljän kopterissa olleen vammojen astetta poliisi kuvaili vaihteleviksi, tarkentamatta asiaa sen enempää.

Turmakopteri kuului Bristow Norway -yhtiölle ja se oli ollut öljy- ja kaasuyhtiö Equinorin harjoituslennolla, kun onnettomuus tapahtui.

Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n tietojen mukaan helikopteri menetti todennäköisesti tutkayhteyden kello 20.38 Suomen aikaa. 

Poliisi sai ilmoituksen helikopterin putoamisesta mereen Sotran lähistöllä noin puolta tuntia myöhemmin.

Sotra on Bergenin länsipuolella sijaitseva saari. 

Iso pelastusoperaatio

NRK kertoo, että onnettomuuspaikalle saapui kaksi ilma-ambulanssia ja Norjan asevoimien pelastushelikopteri SAR Queen.

Pelastusviranomaiset onnistuivat paikantamaan veden varaan joutuneet henkilöt ja ensimmäinen ihminen nostettiin vedestä kello 21.30 Suomen aikaa.

– Tämä tarkoittaa, että he ehtivät olla meressä jopa 50 minuuttia, kertoo HRS:n pelastuspäällikkö Ståle Jamtli NRK:lle.

28022024 FLIGHTRADAR NORJA BERGEN
Flightradar-nettisivu näytti useita pelastushelikoptereita Bergenin edustalla.

NRK:n mukaan paikallislehti Stavanger Aftenblad sai torstaina vahvistuksen helikopteriyritys Bristow Norwayn johtajalta Heidi Wullf Heimarkilta, että kadonnut helikopteri kuuluu heidän yritykselleen. Yritys kertoo nettisivuillaan muun muassa kuljettavansa henkilökuntaa Pohjanmeren öljylautoille. 

Vuonna 2016 Pohjanmereltä palaava Airbus Super Puma -helikopteri syöksyi maahan suunnilleen samalla alueella, ja kaikki 13 kyydissä ollutta ihmistä kuolivat. Onnettomuus johti siihen, että Norjan öljy- ja kaasuteollisuus keskeytti kyseisen helikopterityypin käytön.

28.2.2024 kello 22.38, 22:52, 23.21 ja 23.46: Päivitetty tuoreet tiedot onnettomuudesta. Korjattu kellonajat paikallisesta ajasta Suomen aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat