Helsingin kokoomus valinnut Daniel Sazonovin pormestariehdokkaaksi

Helsingin kokoomus on nimennyt apulaispormestari Daniel Sazonovin pormestariehdokkaakseen ensi kevään kuntavaaleihin.

Daniel Sazonov toimii tällä hetkellä Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen apulaispormestarina ja on myös kaupunginhallituksen jäsen.

Kokoomus sai hakea uuden ehdokkaan tehtävään sen jälkeen kun nykyinen pormestari Juhana Vartiainen ilmoitti, ettei tavoittele jatkokautta.

"Kunnianhimon tasoa kaikessa tekemisessä nostettava"

31-vuotias Sazonov on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2017. Hän on toiminut muun muassa Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja kokoomuksen strategiapäällikkönä.

– Helsinki on kasvava ja vauras kaupunki, jolla on erittäin valoisat tulevaisuudennäkymät. Meidän pitää kuitenkin nostaa kunnianhimomme tasoa kaikessa tekemisessä. Seuraavan vaalikauden keskeiset tavoitteet ovat elinvoiman lisääminen ja kansalaisten palveluiden kuntoon laittaminen, Sazonov sanoi tiedotteessa.

Kokoomus on perinteisesti ollut Helsingin suurin puolue, joten Sazonov todennäköisesti nousee pormestariksi vaalien jälkeen.

Punaisia päin

Aiemmin päivällä pormestariehdokkaalle sattui liikennemoka, josta hän kertoi viestipalvelu X:ssä.

Sazonov kertoi ajaneensa päin punaisia ja saaneensa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 12 päiväsakkoa. 

Sazonovin mukaan kyseessä olivat koko hänen ajohistoriansa ensimmäiset sakot.

–  Tekoni oli väärin ja liikenteeseen sopimatonta. Siksi kerron sen avoimesti, rehellisesti ja pyydän sitä anteeksi, Sazonov pahoitteli.

Lue myös:

    Uusimmat