"Tekoni oli väärin": Poliisi pysäytti Helsingin apulaispormestarin ja kokoomuksen pormestariehdokkaan

Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.) kertoo saaneensa poliisilta sakot punaisia päin ajamisesta. 

Sazonov kertoo Facebookissa tehneensä virheen ajaessaan tänä aamuna töihin. Hänen mukaansa virheet pitää aina myöntää suoraan ja kaunistelematta. 

– Annoin kiireen vaikuttaa ajamiseeni, vaikka se ei ole ikinä peruste rikkoa liikennesääntöjä. Ajoin kaupunkiin saapuessa valojen juuri vaihduttua päin punaisia. Sain poliisilta sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, 12 päiväsakkoa. Maksoin ne heti.

Sazonovin mukaan hän ei ole koskaan aikaisemmin saanut liikennesakkoja. Hän kirjoittaa, ettei halua vähätellä tekoaan. 

– Tapahtuma oli maanantaiaamuna ruuhka-aikaan ja tapahtuman aikaan oli runsaasti jalankulkijoita ja pyöräilijöitä liikenteessä. Tekoni oli väärin ja liikenteeseen sopimatonta. Siksi kerron sen avoimesti, rehellisesti ja pyydän sitä anteeksi.

Daniel Sazonov ilmoitti elokuussa lähtevänsä mukaan Helsingin pormestarikisaan sen jälkeen, kun nykyinen pormestari Juhana Vartiainen ilmoitti ettei aio hakea jatkokaudelle. Sazonov valittiin maanantai-iltana Helsingin kokoomuksen ehdokkaaksi pääkaupungin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa.

Sazonov toimii tällä hetkellä Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen apulaispormestarina ja on myös kaupunginhallituksen jäsen.

Päivitetty tiedolla Sazonovin valinnasta kokoomuksen pormestariehdokkaaksi kello 18.48.

Lue myös:

    Uusimmat