Korkeasaaren Villieläinsairaalassa hoidettava oleva peuranvasa on DNA-testin perusteella metsäpeura eli Rangifer tarandus fennicus, kertoo Korkeasaari.
– Kyse on metsäpeurasta. Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta saamamme metsäpeuran sekvenssidatan perusteella voimme sanoa tämän eläimen olevan metsäpeura eikä poro, vahvistaa tutkimusjohtaja Petri Auvinen Biotekniikan instituutista Korkeasaarelle.
Nuoren metsäpeuran selviämismahdollisuuksia on epäilty, mutta nyt Korkeasaaressa ollaan toiveikkaita.
– Nuori metsäpeura on reipastunut ja syö hyvällä ruokahalulla, Korkeasaari tiedottaa.
– Se tarkkailee ympäristöään uteliaasti ja syö hyvällä ruokahalulla jäkälää ja lehteviä oksia sekä maistelee jo poronrehuakin. Selviämisen suhteen kriittisimmät päivät on ohitettu, mutta vasan kuntoa seurataan edelleen stressin viiveellä aiheuttamien vaurioiden varalta, Korkeasaari kertoo.
Peuranvasa päätyi otsikoihin poukkoilemalla yksikseen Helsingissä. Poliisi otettua eläimen kiinni se toimitettiin Korkeasaaren Villieläinsairaalaan.
– Eläin tunnistettiin ulkomuotonsa perusteella peuraksi (Rangifer tarandus), mutta tarkempaan alalajin erotukseen tarvittiin perimän tutkimusta, Korkeasaari kertoo.