Helsingin liikennekaaos: Liikenne palasi Hakaniemen sillalle – kaatuneen nosturin nostotyöt ruuhkauttivat liikenteen

Helsingin Hakaniemen sillalla kaatuneen nosturiauton nosto ruuhkautti liikenteen laajasti Helsingissä. Hakaniemen silta avautui liikenteelle noin varttia yli 11.

– Nosturi on saatu nostettua ja Hakaniemen silta on avattu liikenteelle, poliisi vahvistaa tiedotteessaan.

MTV Uutisten saamat videot näyttävät, miten liikenneruuhka seisoi Hakaniemestä Kulosaareen saakka. MTV Uutisten toimittajien havaintojen mukaan jono seisoi myös Helsingin päärautatieaseman ja Kaisaniemen välillä.

"Kaikki sisäänmenoväylät juntturassa"

Itä-Helsingistä töihin keskustaan matkannut MTV Uutisten toimittajan puoliso raportoi olleensa matkalla töihin, kuin noin kello 8.15 aikaan liikenne seisahtui Kalasataman kohdilla. Paikalla käytettiin ruuhkaliikennevaloja liikennevirran pätkimiseksi.

Hänen havaintojen mukaan liikenne ei kulkenut lainkaan Sörnäisten rantatiellä ja pysähdyksissä ollut jono jatkui Kulosaareen asti.

Oikeastaan kaikki sisäänmenoväylät Sörnäisten suunnasta ovat aivan juntturassa. Ei pääse rantatietä, ei torin kautta eikä Säästöpankinrannan kautta, hän kertoo.

Yritettyään useampaa eri reittiä pitkin töihin, työmatkalainen päätti palata takaisin kotiin tekemään etätyöpäivän.

Nosturiauto kaatui eilen, nostoyritys jatkui läpi yön

Fintraffic kertoo, että nostotyöt aloitettiin aamuyöllä. Fintraficin tieliikennekeskukselle urakoitsijana toimiva YIT ennusti noston kestävän vielä ainakin tunnista puoleentoista mikäli onnistuu. 

Hakaniemen sillalla on kiertotie Liisankadun ja Hakaniemenkadun kautta. Hakaniemen silta on tärkeä kulkureitti keskustasta itäiseen kantakaupunkiin, ja muodostaa näin yhdenlaisen pullonkaulan alueella liikkumiselle.

Helsingin poliisilaitos kehotti pidättäytymään autoilusta Helsingin keskustassa.

– Liikenne ruuhkautuu tällä hetkellä pahoin ja vaikutukset liikenteeseen ulottuvat laajalle. Autoilua kannattaa välttää, mikäli mahdollista, poliisi kertoo tiedotteessa.

Häiriöiden laajuuden mittakaavasta kertoo se, että eräskin MTV Uutisten toimittaja ajoi Espoon Tapiolasta Helsingin Vallilaan 50 minuuttia, joka on huomattavasti tavanomaista pidempään.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnästä kerrottiin STT:lle, että nostotyöt aiheuttavat myöhästymisiä myös bussi- ja ratikkaliikenteeseen. HSL:n arvio on, että liikennehaitta kestää puoleenpäivään asti.

Vuorojen peruuntumisia ei HSL:n viestintäsuunnittelija Vilma Ahon mukaan ole vielä ollut, mutta ne ovat mahdollisia.

– Myöhästymisiä on paljon. Ratikat saattavat jonoutua ja ovat jo jonoutuneetkin. Matkaan on hyvä varata reilusti aikaa, jos ohittaa Hakaniemen, Aho sanoo.

Nosturiauto kaatui Hakaniemen siltatyömaalla eilen kello 15.30. Nosturiauton kuljettaja pääsi pelastautumaan itse, mutta loukkaantui lievästi.

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat