Hevi reissu -elokuvalla on yllättävä ja vahva fanikunta kaukana Suomesta: "Katsovat hahmoiksi pukeutuneina sing-along -näytöksiä"

Hevi reissu -elokuvan menestyttyä hyvin maailmalla Hevimpi reissu -jatko-osan toivotaan myös lyövän läpi kansainvälisesti.

11. lokakuuta ensi-iltansa saaneen Hevimpi reissu -elokuvan näyttelijät Johannes Holopainen ja Samuli Jaskio vierailivat Huomenta Suomen  nojatuoleilla kertomassa tuoreesta jatko-osasta vuonna 2018 ilmestyneelle Hevi reissu -elokuvalle. 

Ensi-iltansa jälkeen ensimmäinen osa on takonut hyvää tulosta sekä kotimaassa että maailmalla. Hevi reissu on myyty Holopaisen mukaan ainakin 70 maahan. 

– Tämän taivaskoskelaisen metallibändin seikkailutarina puri sitten maailmallakin, jota ei osattu ehkä ihan odottaakaan, miten se siellä toimii, Holopainen kertasi. 

Elokuvan faneja löytyy maailmalta Jaskion mukaan runsaasti, erityisesti yllättäen Japanista asti. 

– He cosplayaavat tätä meidän elokuvaa ja fanittavat kovasti, Jaskio kertoi. 

– Katsovat hahmoiksi pukeutuneina tämmöisiä sing-along -näytöksiä. Sieltä on tullut mahtavaa kuvamateriaalia ja on kuulemma ravintolassakin menu nimetty bändin mukaan, siellä on poroverikastikkeet ja näin poispäin. Tämmöistä se on ollut, Holopainen jatkoi. 

Myös Hevimpi reissu -elokuvassa nähdään japanilaisuutta, sillä siinä esiintyy myös cameo-roolissa japanilainen, suurta kansainvälistä menestystä nauttiva metallibändi Babymetal. 

– Valtava japanilainen naistrio, joka esittää metallimusiikkia, eikä sitä tavanomaisinta. Siinä musiikissa on lisänä sellainen erittäin viehättävä karkkisuus. Ja kun se on tässä mukana, niin myös sitä kautta huomaa jo nyt, että kun Japanissa on tosiaan jo ollut fanikuntaa, niin sieltä Aasian suunnalta on tullut jo lisää uteliaisuutta meidän leffaa kohtaan, Holopainen totesi. 

– On tässä nyt tietysti meillä perhoset vatsassa, kun leffa tuli ulos Suomessa, Saksassa, Jenkeissä, Japanissa ja toivottavasti myös muualla. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Yllä olevalta videolta näet haastattelun kokonaisuudessaan, ja Johannes Holopainen sekä Samuli Jaskio kertovat muun muassa elokuvan kuvauksia mutaisuudellaan haastaneista saksalaisista metallifestareista. 

Lue myös:

    Uusimmat