Hevonen joutui kolariin ja lopetettiin Sastamalassa – poliisi varoittaa kuskeja häikäistymisestä

Hevonen jouduttiin lopettamaan ratsukon jouduttua autokolariin Sastamalassa lauantaina.

Autoilija törmäsi tien oikeassa laidassa kulkeneeseen ratsukkoon Kärppäläntiellä illan suussa. Törmäys tapahtui suoralla tieosuudella, kun takaa lähestynyt auto törmäsi hevoseen. 

Nuori ratsastaja sai poliisin tietojen mukaan lieviä vammoja pudottuaan törmäyksessä hevosen selästä. Ratsuhevonen sai vakavia jalkavammoja, joista vakavimmat vasempaan takajalkaan. Eläinlääkäri lopetti eläimen tapahtumapaikalla.

Alustavan puhutuksen mukaan auton kuljettaja ei ollut havainnut edellään mennyttä ratsukkoa, koska matalalta paistanut aurinko häikäisi häntä. Poliisi ei epäile kuljettajan rikkoneen nopeusrajoitusta, mutta epäilee häntä liikenneturvallisuuden rikkomisesta.

Poliisi muistuttaa, että liikenteessä tulee ottaa huomioon hämärtyvät illat ja matalalta auton tuulilasiin paistava aurinko. Niihin liittyvät tilanteet ovat erityisen vaarallisia jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannalta. Poliisi kertoo aiemmin tänä vuonna autoilijan törmänneen pyöräilijään auringon häikäistessä kuljettajaa.

– Sastamalassa liikkuu suhteellisen paljon ratsukoita ja hevosvaljakoita tiealueilla, mutta vakavilta onnettomuuksilta on aiemmin vältytty. Sen sijaan vaaratilanteista tulee aika ajoin poliisille tietoa. Yleensä vaaratilanteisiin liittyy auton lähestyminen ratsukkoa tai valjakkoa tilanteeseen nähden liian kovalla nopeudella ja kohtaaminen tai ohittaminen liian läheltä, poliisi kertoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat