Motoristin vaarallinen ohitus tallentui kojelautakameraan Hyvinkäällä – näin kommentoi poliisi

Moottoripyöräilijän kaahailu tallentui lukijan kojelautakameraan.

Keskiviikkoiltapäivänä Valtatie 25:llä, Hyvinkään kohdalla, nähtiin hyvin vaarallinen tilanne. 

Moottoripyöräilijän yltiöpäinen ohitus pakotti vastaantulevan rekka-auton väistämään osittain pientareelle. Ilman kuljettajan nopeaa reagointia seuraukset olisivat voineet olla erittäin vakavia.

Katso tilanne yllä olevalta lukijan kojelautakameraan tallentuneelta videolta!

"Rekka oli aika lähellä"

Näytimme videon Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen, liikennepoliisisektorin komisariolle Katri Lehdelle. Lehti arvioi sähköpostitse, että kaistamerkintöjen mukaan ohittaminen on sinänsä paikassa sallittua.

– Toinen kysymys taas on, rikotaanko ohituksessa suurinta sallittua nopeutta ja kuinka paljon tai suoritettiinko ohitus muuta liikennettä vaarantavasti.

– Näytti kuitenkin siltä, että ainakin rekka oli aika lähellä siinä vaiheessa, kun moottoripyörä palasi takaisin omalle kaistalle. 

Lehti arvioi, että motoristin mahdollisia rikosnimikkeitä voisivat olla liikenneturvallisuuden vaarantaminen (vakava piittaamattomuus) tai törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lehti painottaa, että tilanne on silloin vaarallinen, jos vastaantulijat joutuvat reagoimaan ohitukseen. Myös kiilaaminen ohitettavien ajoneuvojen väliin on vaarallista.

Mikäli kohtaa muuta liikennettä vaarantavaa toimintaa, kannattaa soittaa hätäkeskukseen. Tällöin poliisipartio voi saada tekijän kiinni puhutukseen tai sanktioitavaksi. Myös kojelautavideon voi toimittaa poliisille.

Lehti ei osaa sanoa, kuinka yleistä vastaava toiminta on liikenteessä.

– Mutta varmuudella näitä tapahtuu.

Onko sinun kojelautakameraasi tallentunut vaarallinen tilanne? Lähetä se meille: lifestyle@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat