HIFK:n joukkueesta merkittävä tieto – Janne Pesonen paljastaa: "Ei varmasti"

Helsingin IFK:n SM-liigajoukkue julkaisi maanantaina hyökkääjä Panu Miehon kaksivuotisen sopimuksen. SHL:stä Suomeen palaava Mieho on HIFK:n tuoreen urheilujohtajan Janne Pesosen ensimmäinen kokonaan uusi pelaajavärväys. Pesosen mukaan alkavan kauden joukkueeseen ei ole odotettavissa enää merkittäviä muutoksia. 

29-vuotias Mieho palaa SM-liigaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. Hyökkääjä kiekkoili viimeksi SHL-seura Timrå IK:n paidassa. 

– Panu on erittäin kokenut peluri. Kuulin hänestä paljon hyvää, kun neuvottelut lähtivät käyntiin. Hän on luonteeltaan erinomainen pelaaja meille, HIFK:n urheilupomo Janne Pesonen sanoo MTV Urheilulle.

Pesonen pitää monikäyttöisyyttä Miehon vahvuutena. HIFK-kasvatti pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa. Myös erikoistilanteissa palveluksille on käyttöä, Pesonen taustoittaa.

– Hän tuo varmasti meidän arkeemme paljon kilpailullisuutta ja työmoraalia.

Entinen huippupelaaja Pesonen nimettiin IFK:n urheilujohtajaksi toukokuun lopussa. Hän seuraa tehtävässä Tobias Salmelaista. Salmelainen jätti työnsä lähes seitsemän vuoden jälkeen, kun helsinkiläisjoukkueen kovin odotuksin ladattu kausi päättyi jo puolivälieriin Pelicansia vastaan. 

Pesonen on omien sanojensa mukaan saanut uuden pestinsä käyntiin mainiosti.

– Seurassa on ollut loistava vastaanotto ja olen ollut intoa piukeana alusta asti. Ensimmäiset pari kuukautta alkavat kohta olla takana. Se on ollut tilanteen analysointia ja ihmisiin tutustumista. 

"Luotto runkoon on vahva"

HIFK:n alkavan kauden joukkue oli Pesosen mukaan pitkälti lyöty lukkoon, kun ex-tähtipelaaja hyppäsi urheilutoimen puikkoihin. Miehon sopimuksen lisäksi Pesosen aikana HIFK on solminut Kristian Vesalaiselle jatkosopimuksen.

Aiemmin seura oli tehnyt tulevaa sesonkia koskevat sopimukset puolustaja Ronald Knotin ja hyökkääjien Daniel Mäkiahon, Juhani Jasun ja Petr Kodytekin kanssa. 

HIFK:n nippu alkaa nyt olla kasassa. 

– Isoja muuveja ei enää varmasti kyllä tehdä. Sitäkin tarkemmalla syynillä olemme yhdessä muun porukan kanssa miettineet, että mitä palasia tuossa vielä on, joita pitäisi vielä miettiä. 

– Mitään täsmähankinnan tyyppisiä puutteita meillä ei ole. Luotto runkoon on vahva. Jo viime kaudella joukkueessa oli paljon hyvää. Vahva usko on, että siitä saadaan vielä enemmän irti, Pesonen sanoo.

Joukkueen runkopelaajista muun muassa Petteri Lindbohm, Luke Martin, Ilari Melart, Vincent Marleau, Iiro Pakarinen, Joonas Rask ja Jori Lehterä jatkavat myös ensi kaudella.

Pesonen kommentoi jo aiemmin MTV Urheilulle, ettei seura ole suunnitellut esimerkiksi maalivahtiosastolleen lisävahvistuksia. HIFK:n lähtökohtaisena ykkösvahtina toimii Roope Taponen. Kakkosveskarin tontille on tyrkyllä 18-vuotias Eemil Vinni.

Pesonen vahvistaa nyt, ettei seura ole edes keskustellut NHL:ssäkin piipahtaneen Eetu Mäkiniemen kanssa. Mäkiniemi on MTV Urheilun tietojen mukaan palaamassa Eurooppan ja neuvottelee Liiga-seurojen kanssa.  

MTV Urheilu kertoi kesäkuun alussa lähteisiinsä vedoten, että HIFK:n päättyneen tilikauden tappiot saattavat nousta jopa miljoonaluokkaan. Pesonen ei osannut ottaa kantaa, onko MTV:n uutisoima tieto vaikuttanut hänen pelimerkkeihinsä nykyisen ja tulevien joukkueiden rakentamisessa. 

– Hyvin vaikeaa sanoa, kun en tiedä mitään arvioita aikaisemmasta. Olen operoinut sillä budjetilla, minkä olen saanut. Se ilmoitetaan varmasti sitten aikanaan, Pesonen kuittaa kysymyksen.

 

Lue myös:

    Uusimmat