HIFK:n valinta yllätti Sami Kapasen – "Eikö olisi löytynyt?"

HIFK:ssa tehtiin iso muutos – MTV Urheilun studiossa puhutaan Janne Pesosen pestin alkuvaiheista 5:27
HIFK:ssa tehtiin iso muutos – MTV Urheilun studiossa puhuttiin Janne Pesosen pestin alkuvaiheista.

HIFK:n uusi urheilujohtaja Janne Pesonen on ehtinyt toimia pestissään viitisen kuukautta. MTV:n Liigastudiossa käytiin läpi Pesosen tekemisiä ja HIFK:ssa viime kauden jälkeen tapahtuneita suuria muutoksia.

Pesosen haastattelun ja Liiga-studion analyysit voit katsoa pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Toukokuussa helsinkiläisseuran palkkalistoille tullut Pesonen ei juuri ole ehtinyt vaikuttaa tämän kauden joukkueeseen, mutta muutaman hankinnan hän on kuitenkin tehnyt. Niko Hovinen palasi eläkepäiviltä HIFK:n maalille Roope Taposen loukkaannuttua, ja ruotsalainen Fredrik Granberg tuli paikkaamaan puolustuksen aukkoja. Viimeksi HIFK solmi loppukauden sopimuksen kauden HPK:ssa aloittaneen Kasper Lundellin kanssa.

Granbergin hankinta herätti hämmästystä MTV:n Liiga-studiossa. 24-vuotias ruotsalainen on aiemmin pelannut HockeyEttaanissa, eli Ruotsin kolmannella sarjatasolla. Viime kaudella Piteån joukkueessa hän pelasi 33 ottelua mainioin tehoin 8+15. HIFK solmi Granbergin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, jossa on kuukauden koeaika.

Asiantuntija Sami Kapanen hämmästeli pelaajan hankkimista Suomen pääsarjaan HockeyEttanista.

Tietyllä tavalla itselleni yllätys, Kapanen sanoo.

Yllättävää, että eikö olisi löytynyt Ruotsista korkeammalta sarjatasolta (pelaajaa) tai se, että ei olisi vaikka Mestiksestä löytynyt korvaavaa pelaaja lainasopimuksella.

Granberg on ehtinyt pelata HIFK:ssa viidessä ottelussa. Ensimmäisessä ottelussaan Kärppiä vastaan ruotsalainen sai reilusti vastuuta ja pelasi ottelussa yli 15 minuuttia. Peliaika on kuitenkin pudonnut ja lauantaina Ilvestä vastaan minuutteja kertyi vajaa kymmenen.

Markkina on tällä hetkellä Euroopassa kohtuu hiljainen.

Kapasen mukaan Pesosen työtä on kaikkiaan vielä tässä vaiheessa vaikea arvioida kovin syvällisesti. Edeltäjä Tobias Salmelainen oli ehtinyt koota kuluvan kauden joukkueen ennen Pesosen palkkaamista. 

Toinen asiantuntija Karri Kivi sen sijaan esitti toiveen siitä, mitä Pesoselta voisi odottaa.

Toivoisin itse, että hän pystyisi tuomaan jotain sellaista, mitä muut eivät tuo. Ei menisi siihen, mitä on aina tehty. Ei vain IFK:ssa, vaan mitä yleensä urheilupomot tekevät, Kivi sanoi.

- Jos saisi myös ilmapiiriä vähän rennomamaksi. Keväisin on mennyt vähän puristuksen puolelle. Jos pystyisi sitä kautta tuomaan semmoista raikkautta organisaatioon. Saisi painetilaa pois eri henkilöiltä, ja sitä lautta kevään suoritus olisi vapaampi. Se voisi tuoda sitten viimeisen askeleen, eli kohti finaalia.

Miten Pesonen itse näkee tehetävänsä HIFK:ssa ja mitä hän pitää seurassa isoimpana tavoitteenaan? Katso pääkuvan videolta.
 

Lue myös:

    Uusimmat