HIFK:ssa roihahti maalivahtikriisi – jyrän alle jäänyt ykköstorjuja sivussa huippuottelusta

HIFK:n ykkösvahti Roope Taponen loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken – tästä oli kyse 1:12
HIFK:n ykkösvahti Roope Taponen loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken – tästä oli kyse

Voittoputkessa kiitävä Helsingin IFK kohtaa keskiviikkona vieraskentällä Tapparan. Tiistaina ottelun kesken jättänyt ykkösvahti Roope Taponen ei ole kokoonpanossa. 

HIFK voitti eilen kotonaan Sportin lukemin 5–3. Taponen jäi Sport-hyökkääjä Miro Nallin jyräämäksi avauserässä. Ykkösvahdin paikan itselleen kuluvalla kaudella haalinut Taponen joutui lopulta keskimmäisellä kaksikymppisellä jättämään ottelun kesken. 

Taponen puuttuu kokoonpanosta myös Tapparaa vastaan. HIFK:n kotisivujen mukaan vahdin tilannetta arvioidaan päivä kerrallaan. 

Katso pääkuvan videolta tilanne, jossa Taposen päälle ajettiin. 

Tapparaa vastaan HIFK:n maalia vartioi tiistaina yllättäen SM-liigadebyyttinsä tehnyt Eemil Vinni, 17. Nuori vahti aloittaa ottelun ensimmäistä urallaan Liigassa. 

Myös Niilo Halonen on edelleen sivussa. Halonen pelasi edellisen kerran viime perjantaina SaiPaa vastaan, eikä ole sittemmin ollut kokoonpanossa. 

HIFK:n luukkua Tampereella avaa seuran U20-joukkueessa pelaava 22-vuotias Severi Soukka

HIFK on ennen illan ottelua kolmen pelin voittoputkessa. Se on iskenyt näissä otteluissa peräti 21 maalia. Sijoitus on sarjataulukossa seitsemäs. Kärpät on edellä kiinni viimeisessä suorassa puolivälieräpaikassa neljän pisteen päässä, kun molemmilla joukkueilla on pelattuna 52 matsia. 

Tappara palaa SM-liigajäille CHL-finaalin jälkeen. Joukkue on sarjassa kolmantena.

Alkukauden jälkeen kurssinsa jykevästi suoristanut HIFK hankki siirtorajan umpeutuessa puolustaja Tom Hedbergin Ruotsista, mutta maalivahtiosastolle ei naarattu reserviä. 

Viime keväänä helsinkiläisten ykköstorjujan Michael Garteigin kausi päättyi maaliskuussa loukkaantumiseen. 

SM-liigakierroksen muut ottelut:

HPK–Lukko

Kärpät–KooKoo

SaiPa–Ässät

Juttua päivitetty klo 13.46: Lisätty tieto, että Taposen tilannetta arvioidaan päivittäin. 


Lue myös:

    Uusimmat