Tapparan riveistä huolestuttava tieto – Liigan kriisipesäkkeeltä pöytään yllätysveto

Espoon Metro Areena hiljeni täysin – Otto Rauhala sai kiekon ikävästi päähänsä 1:07
Espoon Metro Areena hiljeni täysin – Otto Rauhala sai kiekon ikävästi päähänsä

Hurjan lyöntilaukauksen perjantaina päähänsä saanut Tappara-kapteeni Otto Rauhala ei pelaa tänään.

Tappara pelaa lauantaina kotiottelun Lukkoa vastaan klo 17 alkaen. Joukkueen kapteeni Otto Rauhala on Veikkauksen kokoonpanotietojen mukaan pudonnut riveistä.

Rauhala sai perjantai-iltana Kiekko-Espoon Ville Lajusen lämärin pahannäköisesti päähänsä.

Rauhalan kasvot aukesivat ja hän putosi tuskaisena jäähän. Pelaaja poistui kaukalosta kuitenkin omin jaloin ja vilkutti yleisölle osoittaakseen tilanteen olevan "ok".

Tapparan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kommentoi Rauhalan tilannetta niukkasanaisesti MTV Urheilulle lauantaina iltapäivällä. Poissaolon pituutta hän ei halunnut spekuloida. 

– Kaikki näkivät, mitä siinä jäällä tapahtui. Tutkimukset ovat kesken. Annetaan lekureiden tehdä työnsä rauhassa.

– Ainakin pelaajan ensireaktio jäällä oli varovaista positiivisuutta herättävä, Tuomenoksa viittaa Rauhalan omin jaloin poistumiseen.

Viisinkertainen Suomen mestari on ollut loistavassa vireessä alkukaudella. Hän on iskenyt 10 ottelussa viisi maalia. Tapparan ehdoton luottopeluri on ennätysvauhdissa, sillä yhden kauden maaliennätys on yhdeksän osumaa. 

Rauhalan tilalle kokoonpanoon nousee laitahyökkääjä Emil Järventie. Hän viilettää nelosketjun laidassa. Nelosketjun sentteripaikan ottaa Otto Somppi. Philip Granath nousee kolmosvitjaan Sompin tilalle.

Tappara vaihtaa myös pelaavaa maalivahtia. Tolppien välissä aloittaa tänään Juha Metsola

Petman mukana, Jukureilla debytanttivahti

SaiPan Mikko Petmanin eilinen jalkapyyhkäisy tutkittiin kurinpidon toimesta. Petman selvisi ilman pelikieltoa ja on joukkueen ykköskentässä, kun SaiPa kohtaa tänä iltana Ässät. 

Sarjajumbo Mikkelin Jukurit kokeilee kääntää kurssiaan yllätysvedolla. Ranskalaissyntyinen maalivahti Matthieu Herpin, 20, on merkitty ensimmäistä kertaa urallaan aloittavaksi veskariksi SM-liigassa. Herpin siirtyi täksi kaudeksi Jukurien U20-joukkueeseen Imatran Ketterän organisaatiosta. Hän on saanut kauden aikana kahden ottelun lopussa peliaikaa yhteensä 24 sekuntia. 

Jukurien maalivahtipeli epäonnistui perjantaina HIFK:ta vastaan. Lainamies Karolus Kaarlehdon maalin takana seikkailu maksoi halvan osuman. Myös Niklas Nykyrin liigauran avausmaali upposi luvattoman helposti siniviivalta kiskottuna.

13 ottelun jälkeen vain viisi pistettä kerännyt mikkeliläisnippu vierailee Jyväskylässä JYPin kotinäyttämöllä. Takana on kuuden ottelun tappioputki. Lokakuussa ei ole tullut ainuttakaan sarjapistettä.

Carlsson tipahtanut Pelicansilta

Keskiviikon CHL-ottelussa Lahden Pelicansilta putosi useita pelaajia kesken pelin. Päävalmentaja Juhamatti Yli-Junnilan mukaan kaikki joukkueen neljä keskushyökkääjää jättivät ottelun kesken, heistä Konsta Hirvonen ulosajon vuoksi.

Pelicansin kokoonpanouutiset ovat kohtuullisia. Sentterit Hirvonen, Miro Väänänen ja Rasmus Kumpulainen ovat kokoonpanossa. Myös CHL-matsissa osumaa ottanut puolustaja Michal Jordan on mukana illalla HPK:ta vastaan. 

Sen sijaan ruotsalaisvahvistus Patrik Carlsson puuttuu matkasta. 

Täydennys klo 13.21: Lisätty Antti Tuomenoksan kommentit.

Lauantain SM-liigakierroksen ottelut:

Klo 16.00

HPK–Pelicans 

Klo 17.00 

HIFK–Ilves 

JYP–Jukurit 

KooKoo–Kiekko-Espoo 

Tappara–Lukko 

Ässät–SaiPa 

Klo 18.00

Kärpät–Sport 

Lue myös:

    Uusimmat