Hiihtäjä joutui dramaattisen törttöilyn uhriksi kesken finaalin – Jari Isometsältä napakat terveiset

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä näki Östersundin vapaan sprinteissä suomalaisittain hyviä merkkejä. Dramaattinen välikohtaus väritti naisten loppukilpailua. Isometsän mielestä FISin olisi syytä tehdä muutoksia, jotta sama ei toistu jatkossa.

Kerttu Niskanen hiihti Östersundissa välieränsä neljänneksi. Se oli sprinttipäivän paras suomalaistulos.

– Kerttu oli selkeästi vähän pirteämpi, se on hyvä uutinen, sanoo Isometsä. 

Ensimmäistä kertaa urallaan välierään sivakoinut Tiia Olkkonen saa Isometsältä isot kehut. Asiantuntija harmittelee suomalaislupauksen kohtaloa.

– Olkkonenhan hiihti elämänsä parhaan suorituksen. Ei päässyt sitten välierässä näyttämään, että olisiko jaksanut, kun meni sauva poikki. Se nyt on kuitenkin iso positiivinen juttu, että nuori urheilija hiihtää välieriin.

Östersundin sprinteissä miesten kisassa Johannes Kläbon voittoaika oli 3.12,06. Naisten kisassa Emma Ribomin voittolukema lähenteli neljää minuuttia, hän tuli maaliin ajassa 3,38,88.

– Aika pitkä sprintti oli. Yleensä se tekee suomalaisille hyvää, kun on perinteinen tyyli ja pitkä latu. Sitä taustaa vasten odotinkin hieman parempaa, Ei pidä ahnehtia. Ei pidä olettaakaan, että kaikki onnistuvat, Isometsä paketoi. 

Miesten kisassa Iivo Niskanen, Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Juuso Haarala ja Niilo Moilanen jäivät alkueriin. 

Brennania tölväistiin

Naisten loppukilpailu sai dramaattisia piirteitä, kun Ruotsin joukkueeseen kuulunut toimihenkilö asteli ladun puolelle kesken kisan. Hän törmäsi yhdysvaltalaiseen Rosie Brennaniin kesken tämän suorituksen.

– Varmaan kaveri ottaa opikseen. Ehkä jonkinlaisen sanktionkin siitä saa. Ei siitä voi Ruotsin urheilijoita rangaista, kun näki, että vahinkohan se oli, Isometsä sanoo. 

– Tulojärjestys olisi kyllä ollut sama maalissa. Se olisi ollut eri asia, jos Brennan olisi kaatunut tai muuta. 

Brennan oli kilpailun neljäs.

Isometsä ei osoita ruotsalaistoimijaa sormella. Hän välittää terveisensä kansainvälisen hiihtoliiton suuntaan. Muutosta tarvitaan. 

– Olisi syytä huoltoalueita merkata tarkemmin. Eihän jääkiekossakaan valmentaja mene siniviivalle huutamaan. FISin pitäisi kiinnittää jatkossa huomiota, että huoltoalueet laitettaisiin niin, ettei pääse tällaista tapahtumaan. Ihan metrikin kauemmaksi riittää.

Lue myös:

    Uusimmat