Hissijoukkue nousee Veikkausliigaan

Hissiliikettä viime vuodet tehnyt kotkalainen KTP palaa taas jalkapallon Veikkausliigaan. 

KTP johtaa toiseksi korkeinta sarjatasoa Ykkösliigaa. Torstain ainoassa ottelussa sarjakakkonen Pietarsaaren Jaro taipui vieraissa Turun Palloseuralle maalein 0–3.

KTP:llä on 54 pistettä ja kaksi ottelua jäljellä. Jarolla on 51 pinnaa ja se pelaa enää yhden ottelun.

Jaro voi kyllä nousta KTP:n kanssa tasapisteisiin, mutta voidaan jo todeta, että maalierossa se ei käytännössä tule kotkalaisia tavoittamaan. 

KTP:n maaliero on tällä hetkellä plussalla 38 maalia, Jarolla 18.

Jaro kiinni karsintapaikassa

Sarjakolmonen Jippo voi vielä tavoittaa Jaron. Joensuulaisseura Jipolla on viisi pistettä Jaroa vähemmän ja kaksi matsia vielä pelaamatta. Jaron kakkospaikka on kuitenkin todennäköinen. 

TPS pysyy varmuudella neljännellä sijalla.

Ykkösliigan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittunut joukkue pelaa karsinnassa Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Putoajan paikalla Veikkausliigassa on tällä hetkellä tammisaarelainen EIF. Viimeistä edellisellä sijalla on FC Lahti, mutta IFK Mariehamn on sitä vain yhden pisteen edellä.

KTP on tehnyt hissiliikettä läpi 2020-luvun. Vuonna 2020 se pelasi Ykköstä, 2021 Veikkausliigaa, 2022 Ykköstä, 2023 Veikkausliigaa, tänä vuonna uutta Ykkösliigaa ja ensi vuodeksi se siis palaa Veikkausliigaan.

Lue myös:

    Uusimmat