HJK:n äkillinen päätös suututti fanit – "Aika kova temppu"

Helsingin Jalkapalloklubi on perunut ensi lauantaiksi kaavaillun yhteisötapahtumansa, mikä on herättänyt närää kannattajayhteisön keskuudessa.

Tapahtuma oli määrä järjerstää tulevana lauantaina Helsingissä Apollo Live Clubilla, mutta HJK ilmoitti maanantaina, että tapahtuma on peruttu.

Yhteisön vähäisen ennakkokiinnostuksen rinnalla syynä on kaiken fokuksen laittaminen jäljellä olevan europelikauden organisointiin ja tuotantoon, HJK perustelee päätöstään.

HJK:n kausi Veikkausliigassa oli todella heikko. Joukkue jäi Veikkausliigassa vasta kolmanneksi, mikä on Suomen jättiläiselle valtava pettymys.

HJK pääsi tällä kaudella kuitenkin jälleen Konferenssiliigaan. Joukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa Luganolle 3–0. HJK pelaa vielä Konferenssiliigassa ainakin viisi ottelua.

Jos miesten edustusjoukkuetta ei oteta lukuun, oli HJK:n kausi oikeinkin menestyksekäs. Ykkösessä pelaava Klubi 04 nousi kauden päätteeksi Ykkösliigaan.

Naisissa HJK voitti Kansallisen liigan näytöstyyliin 13 pisteen erolla, minkä lisäksi joukkue juhli myös Suomen Cupin voittoa.

Fanit ottivat HJK:n uutisen juhlien perumisesta pettyneinä vastaan, eivätkä ostaneet seuran antamaa selitystä. Kannattajat olisivat halunneet juhlistaa seuran muita joukkueita heidän ansaitsemallaan tavalla.

HJK:n kannattajayhdistys Forza HJK otti asiaan kantaa X-tilillään.

– Nyt olisi kiva kuulla perustelut, Aki Riihilahti (HJK:n toimitusjohtaja). Yhteisön heittäminen dösän alle aika kova temppu. Mitään ilmoittautumistahan ei tähän tapahtumaan ennakkoon vaadittu. Jos Veikkausliigajengi ei halua tulla paikalle, niin oltaisiin voitu juhlia muiden menestystä, Forza HJK kirjoittaa.

Myös HJK:n julkaisun kommenttikenttään ilmestyi päätöstä kummastelevia viestejä.

Näinkö HJK tosiaan kiittää kannattajiaan jotka ovat tänä kautena seisseet joukkueen tukena vaikeina aikoina ja reissanneet tuhansia kilometrejä ympäri Suomea sekä Eurooppaa teidän vuoksi? Häpeällistä, eräs fani kirjoittaa kommenttikentässä.

– Pelätään fanien kommentteja kaudesta ja siksi peruttiin? Säälittävää, yksi kannattaja kirjoittaa.

Naisten joukkuekaan ei ole bileiden arvoinen kun miehet vetää päin v****a? Tämä sitten vielä kannattajien syyksi, yksi kommentoija kirjoittaa.

HJK reagoi saamaansa kritiikkiin nopeasti ja julkaisi päätöksestään vielä oman vastineensa. HJK:n mukaan tapahtuman ennakkolipunmyynnissä lippuja oli myyty vain kaksi. Kausikorttilaisten ja HJK:n jäsenten oli tarkoitus päästä veloituksetta sisään.

– Tapahtuman järjestäminen Apollon kokoisessa tilassa olisi vaatinut sen, että paikalle olisi tullut runsaslukuinen osanotto. Tuntosarvemme osallistumismäärän suhteen osoittivat, ettei paikalle olisi tullut riittävästi väkeä, jotta tapahtuman järjestäminen olisi ollut tällaisessa mittakaavassa järkevää, HJK viestittää tiedotteessaan.

Voi hyvinkin olla, että tuntosarvemme olivat asiassa väärässä asennossa, koska perumisen jälkeen saimme useita palautteita kausikorttilaisiltamme, jotka olisivat halunneet osallistua tapahtumaan. Nostettakoon siis käsi virheen merkiksi pystyyn. 

– Koemme kuitenkin päätöksen olleen toimiston resurssien näkökulmasta oikea, jotta rahkeemme riittävät mahdollisimman hyvän ottelutapahtuman rakentamiseen torstaille.

HJK ilmoittaa suhtautuvansa saamaansa palautteeseen vakavasti. Seura aikookin pyrkiä järjestämään vastaavanlaisen yhteisötapahtuman vielä tämän vuoden puolella.

Lue myös:

    Uusimmat