Järjestyksenvalvojat reagoivat Veikkausliiga-huipennuksen jälkeen – Kuopiossa ennätys rikki

Lähtökohta oli selvä: voitolla KuPS olisi mestari. Ilves puolestaan tarvitsi omasta ottelustaan SJK:ta vastaan voiton sekä apuja HJK:lta, joka matkusti KuPS:n vieraaksi Kuopioon.

KuPS kesti lopulta paineet ja kaatoi HJK:n lukemin 1–0 upean kotiyleisön edessä. Mestaruusosuman iski joukkueen kapteeni Petteri Pennanen avausjaksolla.

Keskikenttäpelaaja Pennanen pääsi laukomaan pallon maalinedustalta verkon perukoille, kun kamppailua oli takana 17. minuuttia. Pennanen oli joukkueensa sankari myös aiemmin tällä kaudella, kun KuPS pääsi juhlimaan Suomen cupin voittoa.

HJK teki vaikeaksi

Helpolla KuPS ei mestaruutta lauantaina saanut, vaan se joutui tekemään täyden päivätyön sen eteen ja jännittämään loppuun asti. Maalivahti Johannes Kreidl pelasi upean pelin esittäen monta loistavaa torjuntaa.

Ottelun lopussa koko yleisö nousi seisomaan katsomoissa ja keltamustat liput liehuivat pääkatsomossa. Se palkitsi myös Pennasen seisaaltaan aplodeilla, kun kapteeni vaihdettiin lopussa pois kentältä. Päätösvihellyksen tultua kuopiolaisyleisöä juoksi kentälle juhlimaan vastoin määräyksiä. Ihmisiä poistettiin takaisin katsomoon järjestyksenvalvojien toimesta.

Ottelussa tehtiin Kuopion keskuskentän yleisöennätys 8 543. Aiempi ennätys oli vuodelta 2021, 7 890 katsojaa. Tuolloin kausi huipentui myös KuPSin ja HJK:n väliseen kamppailuun. Kotiyleisö joutui silloin pettymään, kun helsinkiläiset kruunattiin Suomen mestareiksi.

Kuopiolaisten edellinen Suomen mestaruus tuli vuonna 2019. Myös silloin joukkueen kapteenina toimi Pennanen ja päävalmentajana Jani Honkavaara. Tuolloin päättyi myös peräti 43 vuoden odotus viimeisimmästä mestaruudesta.

Lauantaina KuPSin seurahistoriaan kirjattiin seitsemäs Suomen mestaruus. Joukkueen mitaliputki on jatkunut vuodesta 2017 lähtien.

"Jospa joskus saataisiin stadion"

Kapteeni Pennanen oli ottelun jälkeen luonnollisesti onnellinen mestaruuden ratkettua. Tuplamestaruus kruunasi myös henkilökohtaisesti upean sesongin pelanneen keskikenttäpelaajan kauden.

– Täydelliset fiilikset. Tämä ei ole edes unelmien täyttymys, vaan enemmän kuin olisi ikinä voinut kuvitella. Kyllähän sitä mielellään useamminkin pelaisi tällaisen yleisön edessä. Jospa joskus saataisiin stadion tänne. Kyllä KuPS ja kuopiolainen jalkapalloyhteisö ansaitsee vielä paremmat olosuhteet, kippari Pennanen huokaili.

– Tasaisuus oli tämän joukkueen vahvuus. Meidän peli oli valmiin näköistä jo keväällä. Varsinkin isoilla hetkillä ollaan oltu parhaimmillamme, Pennanen lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat