Jani Honkavaara käytti KuPSin tulevaisuudesta mielenkiintoisia sanoja

Mestarivalmentaja Jani Honkavaara: "Minulle on tärkeää, että KuPS voi hyvin" 3:31
Mestarivalmentaja Jani Honkavaara suitsuttaa haastattelussa suurin sanoin myös KuPS-kapteeni Petteri Pennasta.

Kuopion Palloseuran mestarivalmentaja Jani Honkavaara käytti rakkaan seuransa tulevaisuudesta puhuessa me-muotoa. 

Honkavaara voitti KuPSissa toisen Suomen mestaruutensa. Kuopiolaisseura löi ennätysyleisönsä, 8 543 katsojan, edessä kauden päätöspelissä Helsingin Jalkapalloklubin 1–0. Ottelun ainoan maalin teki Kuopion oma poika, KuPS-kapteeni Petteri Pennanen.

– Sieltä se tuli, hyvältä tuntuu, Honkavaara sanoi.

KuPS-luotsi jakoi tunnustusta HJK:lle hyvästä pelistä.

– Heidän ryhmityksensä aiheutti meille koko pelin ajan isoja ongelmia. HJK oli tullut tekemään homman meille vaikeaksi, ja vaikeaa se meille tänään oli. 

– Loimme muutaman paikan, ei niin paljon kuin haluaisimme. Emme olleet ehkä niin hyviä kuin normaalisti, mutta tämä on niin hyvä joukkue, että tänään tämä riitti.

"Menee taivaisiin"

KuPSin mestarikauden suurena tarinana Honkavaara luotti nuoriin pelaajiin. Hän haluaa, että tällä olisi suurempikin opetus Veikkausliigalle tulevaisuuteen.

– Minun kaikki mitalini ja mestaruuteni ovat tulleet sillä, että nuoret pelaajat ovat nostaneet omaa tasoaan ja kokeneet pelaajat ovat pitäneet hyvin oman tasonsa – ehkä hekin joutuneet vähän nostamaan omaa tasoaan. Silloin joukkueen potentiaali menee taivaisiin. Tämä joukkue käytti potentiaalia optimaalisesti.

Vaikka KuPS oli tehnyt miljoonatappioita ja pelaajabudjettia oli tuntuvasti leikattu, Honkavaara uskoi, että joukkue voisi tällä kaudella menestyä.

– Minä uskon työntekoon. Aika pian valmentajienkin kopissa lopetimme narinat ja mietimme vain, että aletaan hommiin. 

"Me saamme"

Honkavaara esitti toiveen, että "kaikki hyvä raha ja mammona, mitä tästä tulee, pistetään niin sanotusti fikkaan".

– Mennään edelleen järkevällä pelaajabudjetilla.

Honkavaara puhui jatkosta me-muodossa.

– Uskon, että hyvällä valmennuksella me saamme tästä joukkueesta vähintään saman aina irti, että pääsemme Eurooppaan, mikä meidän varsinainen tavoitteemme oli.

KuPS palkkasi kesällä Jarkko Wissin tulevan kauden päävalmentajakseen. Hänen kanssaan solmittu diili on 1+1-vuotinen.

Honkavaara toimii Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä yhä apuvalmentajana. Hänen on arvioitu olevan paalupaikalla Huuhkajien tulevaksi päävalmentajaksi, kun Markku Kanerva siirtyy sivuun.

"Toistaiseksi kyllä"

Honkavaara palasi KuPSin päävalmentajaksi viime vuonna ja luotsasi seuran tuolloin hopealle. Edellisen Suomen mestaruutensa hän oli voittanut 2019 aiemman KuPS-rupeamansa päätöskaudella.

Honkavaara korosti, että hänelle on tärkeää, että KuPS voi hyvin.

Mutta olivatko nämä jäähyväiset?

– Toistaiseksi kyllä, ja Kuopiolle. En olisi 2017 tänne tullessani uskonut, että täällä puoli vuosikymmentä valmennetaan ja joka vuosi päästään Eurooppaan ja tulee mitaleita, saati että kaksi mestaruutta. Huikea matka. Tuntuu, että eteläpohjalainen peruna ja savolaiset sopivat yhteen.

– Kuopiolla ja KuPSin kannattajilla on minun sydämessäni aina iso paikka.

Kuuntele ylälaidan videolta myös, mitä suuria sanoja Honkavaara käytti KuPS-kapteeni Petteri Pennasesta.

Lue myös:

    Uusimmat