HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä kommentoi yhtiön tulosjulkistuksessa Helsingin kaupungin lihapäätöstä.
– Ehkä voi sanoa niin kuin eräät asiantuntijat ovat todenneet, että maapallo ei pelastu lopettamalla lihansyönti. Paljon muuta pitää tapahtua.
Helsingin kaupunki aikoo tammikuun alusta alkaen tarjoilla tilaisuuksissaan vain sesongin mukaista kasvisruokaa sekä vastuullisesti pyydettyä lähikalaa.
– HKScan odottaa päätöksentekijöiltä kotimaisen elintarviketuotannon huomioimista kokonaisvaltaisemmin. Siinä mielessä päätös tuntuu harkitsemattomalta.
– Pitää erottaa pienet ja isot asiat toisistaan ja nähdä, että turvautuminen kotimaiseen elintarvikkeeseen liha huomioiden on vastuullisempaa kuin se, että ruokahuoltomme tulisi aiempaa riippuvaisemmaksi tuontielintarvikkeista.
Hemmilä nostaa esiin myös kaupungin päätöksen vaikutukset työllisyyteen.
– Lisäksi se on merkittävä asia huoltovarmuudelle.
Hemmilä painottaa, että liha on erittäin tärkeä ja terveellinen osa jokaisen ruokavaliota.
– Lihan rooli lautasella sen sijaan varmasti tulee muuttumaan, samoin kuluttajien ruokailutottumukset.