HS: Poliisi takavarikoi Vornasen aseet – tällä pistoolilla ammuttiin

Itä-Suomen poliisi on takavarikoinut kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) Joensuun kodissa olleet aseet perjantaina tutkinnan alettua, kertoo Helsingin Sanomat (HS).

HS:n tiedot perustuvat tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jukka Larkion haastatteluun.

Poliisi epäilee 54-vuotiaan miehen ampuneen helsinkiläisen karaokebaarin edessä 6,35-kaliiperin CZ 92 -aseella. Kyse on pienikokoisesta pistoolista.

Mediatietojen mukaan ampuja on kansanedustaja Vornanen. Myös perussuomalaiset ovat puhuneet Vornasesta. Puolueen puheenjohtajan Riikka Purran mukaan Vornanen ei nauti hänen luottamustaan.

Kolme haastetta pahoinpitelystä

Vornanen on haastettu vuosia sitten Pohjois-Karjalassa kolmesti käräjille pahoinpitelystä syytettynä, kertoo niin ikään Helsingin Sanomat.

Yhdessä tapauksessa rangaistusta vaati syyttäjä ja kahdessa muussa yksityishenkilöt, HS kirjoittaa.

Lehden mukaan yksikään tapaus ei johtanut langettavaan tuomioon. Yhtä tapausta käsiteltiin oikeudessa, ja kahdessa muussa käsittelyt raukesivat jo ennen istuntoja.

Vornasta epäillään ampumisesta Helsingin keskustassa viime perjantaina aamuyöllä. Poliisi kertoi eilen, että 54-vuotiasta miestä epäillään vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat