Huikeita herkkuja valmiista lettutaikinasta: Kokeile grillimakkaraa, savulohta tai kookosta

Helsinkiläinen Minna valmisti savulohilettuja juhannuksena muurinpohjapannulla.
Julkaistu 03.07.2013 09:26(Päivitetty 07.02.2014 15:07)

Arjan Leivontanurkan lettutestiryhmään osallistuneet jakoivat parhaat lettujen varioimisvinkkinsä. Nappaa ideat kotikeittiöön tai vaikka mökille!

Perinteiset letut hillolla, mansikoilla ja kermavaahdolla kruunaavat suomalaisten kesän. Joskus näitä klassikkoherkkuja kannattaa kuitenkin myös hieman varioida. Valmiista Lettu- ja vohvelitaikinasta syntyy helposti niin makeita jälkiruokaunelmia kuin suolaisia välipalojakin. Arjan Leivontanurkan lettutestiryhmäläiset kokeilivat Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoa kotikeittiöissään ja jakoivat parhaat vinkkinsä lettuherkkuihin. Makeihin lettuja uutta potkua saa vaikkapa kookosmaidosta ja mustikoista:

– Lettutaikinan sekaan vähän jäässä olevia mustikoita ja sit valmiin letun päälle kermaa. Nam sanon minä! - Anne, Karstula

– Osan nesteestä voi korvata kookosmaidolla ja kivennäisvedestä kannattaa kokeilla makuvesiä. Päällle vatkattava mansikanmakuinen kerma, makea mansikkarahka ja tuoteita mansikoita sekoitetaan keskenään. Sopii hyvin kookoksen maun kanssa yhteen - Leena, Helsinki

– Valmistin sellaisia Karibian henkeen tehtyjä lättyjä kookosmaitoon ja päälle Pina-Colada vaahtoa. Vielä karamellisoitu ananas päälle.Liekitin yhden lättysetin brandyllä. Ne oli loistavia. - Timo, Akaa

Isännän iltapala ja muut suolaiset herkut

SavulohiletutHelsinkiläinen Minna valmisti savulohilettuja juhannuksena muurinpohjapannulla.

Lettutaikinaa voi hyödyntää myös suolaisiin ruokiin:

– Isännän iltapala: Lisäsin taikinaan hienonnettua grillimakkaraa ja sipulia. Isäntä tykkäsi letuista! Emännän iltapala: Lisäsin taikinan joukkoon suppishilloketta ja soosina hieman ranskankermalla "kevennettyä" ja karpaloilla maustettua tuorejuustotäytettä. Tosi hyvää! - Tuula, Huuvari

– Lettuihin saa hieman eksoottista makua, kun taikinaan pistää kuivatettuja nokkosia. - Sami, Salo

Heidin suolaisissa letuissa maistuivat tonnikala, salaattiainekset ja kermaviili

– Pinaatti-kananmunaletut. Tee ensin täyte: Kananmunat keitetään koviksi, kuoritaan ja pilkotaan haarukalla paloiksi kulhossa, lisätään hieman merisuolaa, tuoretta tilliä ja persilijaa. Sitten itse letut. Lisätään sulanutta pakastepinaattia valmistaikinaan sekaan. Letut paistetaan isolla pannulla. Valmiiden lettujen keskelle laitetaan sopivasti munaseosta ja taitellaan letut ensin puoliksi ja vielä puoliksi, jotta saadaan neljäsosan kokoinen, täytetty lettu. -Pauliina, Helsinki

Suolaisen letun täytteenä toimi tonnikala (vedessä), jääsalaatti, pikkutomaatit, suolakurkku ja kevyt kermaviili. Täytteet olivat kevyitä ja helppoja valmistaa. - Heidi, Jyväskylä

Kokeile reseptiä: Yrttivohvelit kasvistäytteellä

Yrttivohvelit kasvistäyttelläYrttivohvelit kasvistäytteellä

Turkulainen Satu valmisti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista herkullisia yrttivohveleita kasvistäytteellä

Myllyn Paras Lettu-ja vohvelijauho
vishyä 3 dl
2dl kermaa
kuivattua oreganoa (0.25 dl)
oliiviyrttiä silputtuna
Tehdään vohvelitaikina ohjeen mukaan, lisätään yrttimausteet (maun mukaan)

Kasvistäyte:
1 punasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 makea suippopaprika
2 valkosipulinkynttä
2 dl tomaattipuretta
1 mieto chili
2 isoa tomaattia
ripaus mustapippuria
öljyä paistamiseen

Kuullota paistinpannussa tilkassa öljyä kuutioitu punasipuli ja valkosipuli silputtuna miedolla lämmöllä. Lisää kuutioidut kesäkurpitsa, suippopaprika ja chili ja hauduta hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja ripaus mustapippuria, hauduta miedolla lämmöllä hetken aikaa. Lisää tomaatit kuutioituina ja anna pehmetä

Lue testiryhmäläisten kokemuksia Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista:

Testiryhmä kokeili Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoa: Helppo ja herkullinen vierasvara!

Testiryhmän tarjosi: Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle