Salsaava kasvispiirakka
Mausteiden määrän voit säätää ruokailijoiden mieltymyksen mukaan, nuorekkaiden illanistujaisissa tuliset maut saavat kiitosta! Voit valmistaa piirakan ennen juhlia, kypsennä viittä vaille kypsäksi ja lämmitä juuri ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa kunnolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Tai itse tehty pohjataikina
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia tai voita
- 1 omega-3-muna
- 1 dl kevytkermaa, soijakermaa tms.
Kasvis-Salsatäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- 1 nippu sipuleita varsineen
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 fenkoli
- 1 pieni chilipaprika
- ½-1 dl salsakastiketta
- 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna tai suikaloituna
- 200 g kevyt-tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
- 2 omega-3-munaa
- 1 nippu retiisejä tai 1 punainen suippopaprika renkaina
Valmistusohje
Ota esiin n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, ja levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Jos teet taikinan itse: Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Valmista täyte paistamalla suikaloidut sipulit, porkkanat ja fenkoli öljyssä pannussa. Lisää hienonnettu chilipaprika, josta olet poistanut siemenet sekä salsakastiketta ja pippuria. Anna porkkanoiden kypsyä hetki, lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Ota seos pois liedeltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, levitä pinnalle retiisit tai paprikat ohuina renkaina. Paista 225 -asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen n. 200 g kinkkusuikaleita, lohta, kanaa jne.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka