Ota esiin n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, ja levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Jos teet taikinan itse: Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Valmista täyte paistamalla suikaloidut sipulit, porkkanat ja fenkoli öljyssä pannussa. Lisää hienonnettu chilipaprika, josta olet poistanut siemenet sekä salsakastiketta ja pippuria. Anna porkkanoiden kypsyä hetki, lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Ota seos pois liedeltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, levitä pinnalle retiisit tai paprikat ohuina renkaina. Paista 225 -asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen n. 200 g kinkkusuikaleita, lohta, kanaa jne.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy