Huima näky – NHL:n tuore suomalaissankari teki sen taas

Justus Annunen venyy huimaan pelastukseen – torjui Coloradon taas voittoon 0:21
Justus Annunen venyi huimaan pelastukseen – torjui Coloradon taas voittoon (video: NHL.com).

Jääkiekon NHL-liigassa suomalaismaalivahti Justus Annunen torjui taas voiton joukkueelleen Colorado Avalanchelle, kun se voitti kotonaan Ottawa Senatorsin 5–4.

Annunen torjui ottelussa 26 kertaa ja on kuin varkain lunastanut joukkueensa ykkösmaalivahdin paikan alkukaudesta haparoineelta Alexandar Georgievilta

Annunen, 24, on aloittanut Coloradolle nyt neljä peliä putkeen, joista jokainen on päättynyt voittoon. Päästettyjen maalien keskiarvo hänellä on 2,48 ja torjuntaprosentti 90,5, kun mukaan lasketaan aiemmat kaksi esiintymistä vaihtoaitiosta.

Annusen tekeminen on ihastuttanut myös sosiaalisessa mediassa. Etenkin toisen erän torjunta 2-vastaan-0-tilanteessa keräsi kehuja.

Katso Justus Annusen huikea pelastus ylälaidan videolta.

Coloradon suomalaisista myös hyökkääjä Mikko Rantanen pääsi pisteiden makuun, kun hän syötti Nathan MacKinnonin osuman tyhjään maaliin kolmannen erän lopulla. Joel Kiviranta pelasi ottelussa vajaat 11 minuuttia, mutta ei tehnyt pisteitä.

Hankalan alkukauden jälkeen Colorado viilettää nyt viiden ottelun voittoputkessa. Seuraavaksi se kohtaa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä kotonaan Chicago Blackhawksin.

Haula iskussa

New Jersey Devils otti komean kotivoiton Anaheim Ducksista lukemin 6–2. Devilsin viimeisen maalin viimeisteli rannelaukauksella suomalaishyökkääjä Erik Haula.

Haula on tällä kaudella kerännyt 12 ottelussa yhteensä kahdeksan pistettä (4+4).

Erik Haula kovassa iskussa – kauden neljäs tarkalla rannelaukauksella 0:42
Erik Haulan kauden neljäs maali napsahti tarkalla rannelaukauksella (video: NHL.com).

Anaheimin puolustaja Urho Vaakanainen ei ollut mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Määtällä epäonnea

Edmonton Oilers kävi hakemassa voiton Detroit Red Wingsistä jatkoajalla lukemin 3–2.

Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä pelatun ottelun ainut suomalainen oli Detroitin puolustaja Olli Määttä. Hän oli epäonnisesti mukana Edmontonin 1–1-tasoitusmaalissa, kun kanadalaisjoukkueen Leon Draisaitlin syöttö kimposi Määtän luistimesta Detroitin maalivahti Cam Talbotin selän taakse.

Draisaitl teki myös ottelun ratkaisuosuman, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 18 sekuntia. Hän oli ottelun tehokkain pelaaja kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Philadelphian alho jatkuu

Montreal Canadiens otti toisen peräkkäisen voittonsa niukin 4–3-lukemin Philadelphia Flyersistä.

Montreal johti Philadelphiassa pelattua ottelua kolmanteen erään tullessa jo lukemin 4–1, mutta kotijoukkue onnistui kampeamaan itsensä yhden maalin päähän kolmannen erän viimeisillä minuuteilla.

Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, ja Rasmus Ristolaisen joukkue joutui tyytymään tappioon. Philadelphia on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta vain kaksi.

Ristolainen pelasi ottelussa reilut 20 minuuttia, mutta jäi pisteittä. Myös Montrealin suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Oliver Kapanen nähtiin kentällä, mutta hekään eivät päässeet pisteille.