Suomalaiselta sensaatiovahdilta huikea triplatorjunta NHL:ssä – urakoi hurjat 46 koppia

Joel Blomqvist torjui hurjat 46 laukausta Edmontonia vastaan 0:24
Katso videolta Joel Blomqvistin huikea triplatorjunta Edmontonia vastaan.

Suomen Joel Blomqvist urakoi hurjan 46 torjunnan iltapuhteen Pittsburghin maalilla Edmontonia vastaan jääkiekon NHL:ssä.

Edmonton Oilers voitti Pittsburgh Penguinsin lopulta maalein 4–0, mutta ottelun yksi kuumimmista pelaajista oli Pittsburghin tulokasmaalivahti Joel Blomqvist, joka on nappaamassa pelipaikkaa joukkueesta.

Edmontonia vastaan Blomqvist piti joukkuettaan pystyssä. Ensimmäisessä erässä suomalaisvahti esitti komean kolmoistorjunnan, kun Leon Draisaitl pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ja Vasili Podkoltsin kertaalleen.

Katso Blomqvistin upeat torjunnat jutun ylälaidan videolta.

Blomqvist joutui lopulta antautumaan neljä kertaa ottelussa. Maaleista vastasivat Draisaitl, Evan Bouchard, Ryan Nugent-Hopkins ja Mattias Ekholm.

Blomqvistin asema Pittsburghissa parani tällä viikolla, kun Pittsburgh lähetti kesken vieraskiertueen ykkösmaalivahdiksi kaavaillun Tristan Jarryn takaisin kotiin harjoittelemaan. Blomqvistin ohella Pittsburghin maalissa on viime otteluissa pelannut Alex Nedeljkovic, joka oli kauden alussa loukkaantuneena.

22-vuotias Blomqvist on pelannut tällä kaudella viisi ottelua, joista hän on torjunut kaksi voittoa. Miehen torjuntaprosentti on 91,1.

Pittsburghin muista suomalaisista Jesse Puljujärvelle vierailu Edmontonissa oli ensimmäinen sen jälkeen, kun hyökkääjä pari vuotta sitten kaupattiin pois Oilersista. Puljujärvi sai peliaikaa ottelussa lähes 11 minuuttia.

Pittsburghin toinen suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen ei pelannut ottelussa.

Islanders ratkaisi jatkoajalla

New York Islanders voitti New Jersey Devilsin maalein 4–3. Ottelu venyi jatkoajalle, jossa ratkaisuosuman viimeisteli Islandersin Bo Horvat.

Islanders oli jo matkalla voittoon varsinaisella peliajalla, mutta New Jerseyn Jesper Bratt teki puolisentoista minuuttia ennen täyttä aikaa 3–3-tasoituksen. New Jersey pelasi silloin ilman maalivahtia.

Lähes 16 minuuttia ottelussa pelannut New Jerseyn Erik Haula jäi ottelussa pisteittä.

Vegas jatkoi puhdasta kotiputkea

Vegas Golden Knights voitti Ottawa Senatorsin maalein 6–4. Las Vegasilla on ollut vaikeaa vieraskaukalossa, mutta kotona peli on kulkenut. Kaikki Las Vegasin pelaamat viisi kotiottelua ovat päättyneet voittoihin.

Ottelun tehopelaaja oli Las Vegasin puolustaja Alex Pietrangelo, joka syötti kolme maalia. Pietrangelo oli myös Las Vegasin edellisessä ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan syöttänyt kolme maalia.