Huima sekuntitaisto kääntyi Sebastien Ogierin eduksi – ranskalaisella selvä tavoite: "Keskityn siihen"

Sebastien Ogier jännittävässä sekuntitaistossa – ”Vaikea tehdä eroja” 1:43
Sebastien Ogier jännittävässä sekuntitaistossa – "Vaikea tehdä eroja"

Toyotan ranskalaistähti Sebastien Ogier nappasi lauantaina täyden ehdollisen pistepotin ajamalla pitkän kisan voittoon. Taistelu Hyundain Ott Tänakin kanssa on ollut tiukkaa ja taisto jatkuu tasaisena myös sunnuntaina.

Ogier päihitti lauantaina Tänakin vain 5,2 sekunnilla ja vei ehdolliset 18 MM-pistettä nimiinsä. Varaa hidasteluun ei ole sunnuntainakaan, jolloin jaossa on lisää MM-pisteitä.

– Tämä on todella tiukkaa taistelua, jossa taistelemme sekunnin kymmenyksistä. Osa väliajoista on hyviä ja osa ei. On vaikea tehdä eroja. Ero ei ole iso sekunneissa, mutta on parempi, että ne ovat meidän etunamme, Ogier summaa.

– Emme voi sanoa, että meidän täytyy huomenna kontrolloida aikaeroa, koska viittä sekuntia on vaikea kontrolloida. Meillä täytyy lähteä huomiseen samalla lähestymistavalla, Ogier jatkaa.

Tänak kiusasi Ogieria aamu- ja iltapäivän avauserikoiskokeilla, mutta kahdella muulla erikoiskokeella virolainen ei pystynyt vastaamaan Ogierin vauhtiin. Syy tähän löytyi auton säädöistä.

– Ensimmäinen erikoiskoe oli vielä aika vaativa ja haastava, kun tiellä oli likaa. Siellä auto toimi hyvin. Mutta kaksi muuta olivat jo melko puhtaita ja pitoa oli enemmän. Meiltä vain puuttui hieman suorituskykyä, Tänak kertoo.

Lauantain ehdollinen pistepotti oli Toyotan kannalta tärkeä, sillä ero valmistajien MM-taulukossa kutistui 11 pisteeseen. Vaikka Ogierilla on vielä teoreettisesti ohuet saumat mestaruuteen, on ranskalainen siirtänyt keskittymisensä jo valmistajien mestaruustaistoon.

– On positiivinen juttu, että kuroimme eroa kiinni kuudella pisteellä. Se on ykköstavoitteeni, joten totta kai keskityn siihen. Yritetään kuroa huomenna lisää, Ogier sanoo.

Toyota on toiminut Keski-Euroopan asfalteilla hyvin, vaikka Ogierilla oli omat epäilyksensä ennen kisaa.

– Viikonloppu on ollut tähän asti hyvä. Auto toimii melko hyvin, vaikka kyseessä on ensimmäinen asfalttiralli moneen kuukauteen. En ollut tänne tullessani täysin luottavainen auton säädöistä, mutta pääosin minulla on ollut hyvä tunne autossa.

Lue myös:

    Uusimmat