Hurja huhu: Aki Ajoa viedään merkittävään pestiin

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan 15. osakilpailussa pyörivät varikkohuhut ovat viemässä Aki Ajoa ensi kaudeksi KTM:n MotoGP-tehdastiimin tallipäälliköksi.

Joulukuussa 2021 tallipäälliköksi nimitetyn Francesco Guidottin sopimus itävaltalaistiimin kanssa ulottuu ensi vuoden loppuun, mutta muun muassa Autosport ja espanjalainen AS kertovat, että italialaispomon lähtö tiimistä jo tämän kauden jälkeen on enää tiedottamista vaille. KTM:n menestys Guidottin alaisuudessa on jäänyt vaisuksi. Tallin viimeisin MotoGP-osakilpailuvoitto on vuodelta 2022.

Tänä viikonloppuna ajettavan Indonesian GP:n varikkoalueella kiertävät huhut kertovat, että Ajo nousisi ensi kaudella Guidottin paikalle. Sekä Autosport että AS korostavat Ajon ansioita pienemmissä luokissa, joissa hänen johtamansa tiimin kuljettajat ovat voittaneet vuodesta 2008 lähtien kaikkiaan kymmenen mestaruutta.

Ajolla on pitkä yhteinen historia KTM:n kanssa.

– Ajoa pidetään loogisena vaihtoehtona MotoGP-pomoksi, sillä hän on vaalinut KTM:n nuorten kuljettajien ohjelmaa sekä Moto2- että Moto3-tiimeissään, Autosport kirjoittaa.

Yksi tällainen esimerkki on ensi kaudesta alkaen KTM:n tehdastiimissä MotoGP-luokassa kilpaileva Pedro Acosta. 20-vuotias espanjalainen voitti Ajon tiimissä Moto3-mestaruuden vuonna 2021 ja Moto2-mestaruuden 2023. Tänä vuonna Acosta on kilpaillut ensimmäistä kertaa MotoGP-luokassa KTM:n omistaman GasGas-brändin väreissä.

KTM:n toisena MotoGP-kuljettajana ensi kaudella nähdään Brad Binder. Vuodesta 2020 lähtien tiimissä ajanut 29-vuotias eteläafrikkalainen on hänkin entisiä Ajon suojatteja: Binder voitti voitti Ajon alaisuudessa Moto3-mestaruuden vuonna 2016 ja sijoittui Moto2-luokassa kolmanneksi (2018) ja toiseksi (2019).

Autosportin mukaan myös yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä MotoGP-kuljettajista Dani Pedrosa on nousemassa KTM:llä johtotehtäviin. Urallaan 31 voittoa ja kaikkiaan 112 palkintokorokesijoitusta MotoGP:ssä saavuttanut 38-vuotias espanjalainen lopetti kilpauransa kauden 2018 päätteeksi, ja hän on toiminut tämän jälkeen KTM:n testi- ja kehityskuljettajana.

Lue myös:

    Uusimmat