Hurja kiinnitys: suomalaisen mäkitalli vahvistuu 63-kertaisella maailmancupin osakilpailuvoittajalla

Suomalaisvalmentaja Janne Väätäisen luotsaama mäkihypyn huipputalli vahvistui japanilaisella Sara Takanashilla, joka on voittanut esimerkiksi 63 naisten maailmancupin osakilpailua. Asiasta kertoivat muun muassa urheilusivustot Skijumping.pl ja Sport.de.

Maailmancup-voittojen ennätysnaisen viime kausi oli vaikea, kun hän ei voittanut yhtään kilpailua. Hän jäi mitalitta Slovenian Planicassa järjestetyissä MM-kilpailuissa, kun normaalimäessä hypyt riittivät 20. sijaan. Hän ei ollut mukana suurmäen kilpailussa eikä sekajoukkuekilpailussa.

– En ollut koskaan aiemmin loukkaantunut kauden aikana enkä ollut joutunut jättämään kilpailua väliin. Se oli erittäin tuskallista. Mutta olen iloinen, että taistelin itseni takaisin maailmancupiin loppukaudesta, Takanashi kertoi.

Vaivojen lisäksi 27-vuotiaalla urheilijalla oli muitakin ongelmia.

– Toinen ongelma olivat varustesäännöt. Minun oli vaikea löytää sopivia suksia, 152-senttinen Takanashi sanoi viitaten juuri ennen kauden alkua päivitettyihin varustesääntöihin.

"Jannen ideat ovat erittäin mielenkiintoisia"

Takanashi suuntaa luottavaisin mielin uuteen kauteen ja aikoo antaa kovan vastuksen viime kautta hallinneille Itävallan Eva Pinkelnigille ja Saksan Katharina Althausille.

Vielä viime kaudella Suomen miesten maajoukkuetta valmentaneen mutta Japanissa jo pitkään asuneen Väätäisen vetämässä Team Roy -tallissa ovat mukana myös kestomenestyjä Ryoyu Kobayashi ja Naoki Nakamura. Kobayashi on esimerkiksi kaksinkertainen Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja ja kaksinkertainen miesten maailmancupin voittaja.

– Tallitoverien näkeminen on suurin kannustin. Ajattelen niin, että jos teen jotain niin kuin he tekevät, ehkäpä se toimii myös minun kohdallani. Jannen ideat ovat erittäin mielenkiintoisia. Juttelin hänen kanssaan pitkään. Tämän jälkeen asetin tavoitteeksi maailmancupin voittamisen, Takanashi naulasi.

– Haluan nousta sille tasolle, missä voin tapella maailmancupin voitosta. Tavoitteeni on siis iso kristallipallo, sanoi kokonaiskilpailun voittajalle jaettavan palkinnon ennätyksellisesti neljä kertaa napannut japanilainen.

Lue myös:

    Uusimmat