Hurja suunnitelma Pohjois-Amerikasta – NHL- ja NBA-jätit muuttamassa

Yhdysvaltalainen uutismedia NBC:n kertoo, että Virginian kuvernööri Glenn Youngkin on päässyt alustavaan sopimukseen koripallon NBA:n Washington Wizardsin ja jääkiekon NHL:n Washington Capitalsin siirtymisestä Virginian Arlingtoniin.

Washingtonilaisseurat muuttaisivat Virginiaan suunniteltuun jättikompleksiin, jonka arvo on noin kaksi miljardia euroa. Molemmat seurat omistaa Ted Leonsis ja hänen yrityksensä Monumental Sports & Entertainment. Kompleksiin tulisi hotelli, kongressikeskus, kauppakeskus ja tietenkin uusi urheiluareena.

Muutto tarkoittaisi kuitenkin vain 12 kilometrin siirtymistä Potomac-joen toiselle puolelle Virginian Arlingtoniin. Jos suunnitelma toteutuu, niin rakentaminen alkaa vuonna 2025 ja joukkueiden on tarkoitus vaihtaa kotipaikkaa kolmea vuotta myöhemmin. Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington D.C. ei varsinaisesti kuulu mihinkään osavaltioon.

– Siitä tulee kahden ammattilaisseuran koti ja se tuottaa yli 30 000 työpaikkaa. Tämä on massiivista, Youngkin sanoi NBC:n mukaan.

Capitals ja Wizards ovat pelanneet Capital One Arenassa Washingtonin keskustassa vuodesta 1997 lähtien. The Athleticin mukaan suunnitelmaan kuuluu WNBA-joukkue Washington Mysticsin muutto vanhaan areenaa, joka aiotaan kunnostaa.

Lue myös:

    Uusimmat