NHL-seuran paluu viritteillä? Potentiaalinen omistajataho salaperäisenä: "Selvitän asiaa"

NBA-seura Phoenix Sunsin omistaja Mat Ishbia suunnittelee jääkiekon tuomista takaisin Arizonaan, kertovat lukuisat pohjoisamerikkalaiset mediat.

Arizonassa ei ole tätä nykyä NHL-seuraa Coyotesin muutettua tulevaksi kaudeksi Salt Lake Cityyn. Seuran omistanut Alex Meruelo kauppasi Coyotesin 1,2 miljardin dollarin hintaan Utah Jazzinkin omistavalle Smith Entertainment Groupille. 

Meruelo säilytti oikeudet Coyotesin nimeen, logoon sekä tuotemerkkiin ja sai viiden vuoden aikaikkunan, jonka puitteissa uusi areena olisi rakennettava toimiluvan aktivoimiseksi. Kesäkuussa Meruelo kuitenkin ilmoitti NHL:lle olevansa valmis luopumaan oikeuksistaan uuteen sijaintiin nojanneiden suunnitelmien kaaduttua. 

Ishbialla sen sijaan saattaisi intoa riittää. Hänen aikomuksenaan on tuoda kiekko takaisin aavikolle – ennemmin tai myöhemmin.

– Aion ehdottomasti olla osa yhteisöä, ja jos voin auttaa kiekon tuomisessa takaisin, olen avoin sille, Ishbia kommentoi.

– Se on ehdottomasti jotain, mistä olen kiinnostunut. Phoenix on neljän urheilulajin kaupunki. Olen pettynyt, ettei meillä ole jääkiekkojoukkuetta, mutta ymmärrän mitä tapahtui ja yritämme korjata asian jonakin päivänä.

Ishbian "tallista" löytyy niin ikään WNBA-joukkue Phoenix Mercury. Joukkueen kotihalli Footprint Center isännöi sarjan tähdistöottelua viikonloppuna, jonka lisäksi Mercuryn käytössä ovat hallin takaa löytyvät uunituoreet Ishbian rahoittamat sadan miljoonan dollarin harjoitteluolosuhteet.

– Areenamme on nyt ensiluokkainen. Rakastan sitä, Ishbia totesi Footprint Centeristä. 

– Mutta jossain vaiheessa tarvitsemme uuden hallin.

Arizona Coyotes pelasi vuosina 2022-2024 kotiottelunsa 5000-paikkaisella Mullett Arenalla Tempen kaupungissa Arizonassa.

Ishbia ei ole paljastanut mahdollisia keskustelujaan NHL:n kanssa samalla kun liiga itse on pysynyt asiasta vaitonaisena. Jos NHL palaa Arizonaan, se tarkottaisi todennäköisesti Ishbialle uuden areenan rakennuttamista Phoenixin keskustaan.

Lue myös:

    Uusimmat