Hurjaa ylivoimaa naisten kympillä Jällivaarassa – suomalaisten kilpailusta murheellinen pannukakku

Suomalaishiihtäjät jäivät kauas kärjestä naisten kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Ruotsin Jällivaarassa. Voittoon hiihti ylivoimaisen esityksen jälkeen Jessie Diggins.

Kerttu Niskanen oli kilpailussa paras suomalainen sijalla 22. Niskasen ero kilpailun voittajaan Digginsiin oli hurja, minuutti ja 52 sekuntia.

Kymmenen kilometriä ajassa 24.48,3 hiihtänyt Diggins oli kilpailussa täysin omaa luokkaansa. Toiseksi hiihtänyt Ruotsin Ebba Andersson jäi yhdysvaltalaisesta peräti 23,1 sekuntia. Ruotsalaisia nousi palkintokorokkeelle lopulta kaksi, kun Moa Ilar hiihti kolmanneksi vain 2,5 sekuntia Anderssonille hävinneenä. Kärkikolmikko oli lauantaina omaa luokkaansa. Neljänneksi hiihtänyt Ruotsin Emma Ribom hävisi Digginsille jo 47,7 sekuntia.

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli kilpailussa 25:s lähes kaksi minuuttia kärjestä, Vilma Ryytty hiihti sijalle 30. Jasmi Joensuu oli 32:s, paluun maailmancupiin tehnyt Riitta-Liisa Roponen 35:s, Rebebcca Immonen 37:s.