HIFK:n takaa-ajo katkesi jättimöhläykseen – Ilves ja Tappara kasvattavat eroaan muihin

HIFK:lta uskomaton kömmähdys – takaa-ajo suli tähän "aivopieruun" 0:53
"Aivopierujen aivopieru" - HIFK:n kiri katkeaa karuun kömmähdykseen.

SM-liigan tamperelaiset kärkijoukkueet vankistivat asemiaan lauantain kierroksella. Tappara kaatoi kotonaan HIFK:n ja Ilves haki pisteet Vaasan Sportilta.

Tappara ja HIFK tarjoilivat SM-liigan lauantain kärkiottelussa liki täydelle Nokia Arenalle upean näytöksen, jossa Tappara oli lopulta parempi maalein 4-3 HIFK:n ajoittain kovastakin hallinnasta huolimatta. Tappara rynni ottelussa jo 3-0-johtoon, mutta HIFK nousi toisen erän kahdella salamamaalilla mukaan voittokamppailuun.

HIFK hallitsi ottelun avauserää, mutta maalit teki Tappara. Tamperelaiset iskivät ensimmäiseen erään kahdesti, kun Philip Granath ja Anton Levtchi onnistuivat ohittamaan Roope Taposen HIFK-maalilla.

Taposen ottelu jäi reilun erän mittaiseksi. Ajassa 21.25. Nicholas Halloran ja Otti Somppi petasivat ja Carter Camper lämäsi tilanteeksi 3-0. Taponen luisteli vaihtoon kolmen torjunnan ja kolmen päästetyn maalin jälkeen. Maalille luisteli Niko Hovinen.

Erää oli pelattu 13 minuuttia, kun HIFK nousi mukaan voittokamppailuun. Jori Lehterä ja HPK:sta siirtynyt Antti Pihlström osuivat 41 sekunnin välein.

HIFK painoi kolmannessa erässä painopisteen Tapparan päätyyn ja jahtasi tasoitusta, mutta jälleen kotijoukkue onnistui maalinteossa. Nicholas Baptiste yllätti Hovisen kovalla rannelaukauksella.

Reilut seitsemän minuuttia ennen päätöstä Kristian Vesalainen toi HIFK:n maalin päähän. Tappara-leiri protestoi osumaa voimakkaasti, sillä juuri ennen maalia Levtchi jyrättiin keskialueella, mutta rangaistusta ei vihelletty.

HIFK haki hurjana tasoitusta, mutta Tappara kesti. Lopulta kiri katkesi jäättimöhläykseen, kun HIFK:lla oli liikaa pelaajia jäällä helsinkiläisten hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia..

Tapparan suurin sankari ottelussa oli Christian Heljanko, joka torjui 32 kertaa. HIFK:n tandemille torjuntoija kertyi yhdeksän.

Tappara nousi voitollaan 103 pisteeseen ja jatkaa sarjataulukossa toisena pisteen lauantaina Sportin kaatanutta Ilvestä perässä. Tapparan etuna tilanteessa on se, että se on pelannut kolme ottelua paikalliskilpailijaansa vähemmän. Kolmossijan Jukureihin on kertynyt eroa jo 12 pistettä.

Ilves parempi karnevaaliottelussa

Vaasassa elettiin lauantai-iltana todellista kiekkohurmosta loppuun myydyssä Vaasan Sähkö -areenassa. 21 bussilastillista Ilves-kannattajia oli saapunut vaasalaisten vieraaksi, ja kun kotikaupungin kannattajajoukkokin oli iskussa, ei ottelusta tunnelmaa puuttunut. Lopulta tamperelaiset saivat aihetta juhlaan Ilveksen 5-2-voiton myötä.

Avauserässä joukkueet löivät maaleja vuorotahtiin ja erätauolle siirryttii tasatilanteessa 2-2.

Toisessa erässä Ilves lisäsi höyryä. Eemeli Suomi ja Samuli Ratinen osuivat neljän minuutin välein, ja Risto Dufva päätti vaihtaa maalivahtia. Rasmus Reijola luisteli Miroslav Svobodan tilalle.

Sportin takaa-ajo ei tuottanut tulosta kolmannessa erässä. Jarkko Parikka viimeisteli loppulukemat tyhjään Sport-maaliin neljä minuuttia ennen päätössummeria. Ilveksestä peräti viisi miestä keräsi kaksi tehopistettä.

Pelicans ja Kärpät parantelivat asemiaan

Pelicans nousi jo pisteen päähän Jukureista ja sarjataulukon kolmossijasta, kun se haki 3-1-vierasvoiton TPS:stä. Ottelun sankarina hääri Nathan Schnarr, joka osui kahdesti. Schnarr vei lahtelaiset avauserässä 1-0-johtoon ylivoimaosumallaan ja viimeisteli loppulukemat tyhjään TPS-maaliin.

Oulussa Kärpät ja KalPa kohtasivat toistamiseen kahden päivän sisään. KalPa oli perjantain taistossa parempi jatkoajan jälkeen luvuin 3-2. Tänään Kärpät heilutti tahtipuikkoa Ville Koivusen ja Teemu Turusen johdolla.

Koivunen alusti kolme (0+3) ja Turunen laukoi kaksi osumaa (2+0), kun Kärpät kaatoi KalPan 5-2.

Voiton myötä Kärpät vahvisti asemiaan kuuden joukossa, kun se repäisi KalPaan nähden kymmenen pisteen kaulan. Kärpät on pelannut yhden ottelun enemmän kuin KalPa.

Alemmalla pudotuspeliviivalla tilanne tiivistyi entisestään. HPK:lle voittomaalikilpailussa hävinnyt KooKoo nousi 73 pisteeseen ja sijalle yhdeksän. Lukolle hävinnyt Ässät on pisteen päässä kymmenentenä ja Pelicansille nöyrtynyt TPS pisteen päässä Ässistä sijalla 11. Sportilla pisteitä on 67 ja SaiPan kaataneella JYPillä 66.