Hurjia lukuja Kanadasta: Jussi Ahokkaalta väkevä kuitti vääräleuoille – "Sitä ihmiset eivät tajua"

Viikon vieraana Kanadassa valmentava jääkiekkoluotsi Jussi Ahokas 8:10
Viikon vieraana Kanadassa valmentava jääkiekkoluotsi Jussi Ahokas

Suomalaisvalmentaja Jussi Ahokas valmistautuu toiseen kauteensa Kanadan junioriliigassa OHL:ssä. Kitchener Rangersin päävalmentaja lyö Tulosruudun viikon vieraana kovia lukuja pöytään. Junnukiekko on Kanadassa kiistatta kovaa bisnestä. 

Ahokas johdatti joukkueensa ensimmäisellä kaudellaan pudotuspelien toiselle kierrokselle.

– Tykkäsin tosi paljon olla. Paljon oppi jo kulttuurista ja kilpailusta. Nyt on paljon valmiimpi, kun menee seuraavana vuonna uudestaan. Ei mennä asioiden edelle, vaan vuosi kerrallaan. Sillä mielellä lähdin, että ainakin neljä vuotta siellä ollaan. 

Ahokas aloittaa 2+2-mallisen sopimuksensa toista vuotta. Hän kertoo, että diilissä on purkupykälät NHL:n ja AHL:n osalta, jälkimmäisen kohdalla purkumahdollisuus koskee vain päävalmentajapestiä.  

SM-liigasta TPS:stä lähtöpassit puolitoista vuotta sitten saanut valmentaja avaa ensimmäisen vuoden kokemuksiaan Antero Mertarannan haastattelussa.

Mertaranta kysyy muun muassa, mitä Ahokas haluaa sanoa niille vääräleuoille, jotka kuiskuttelevat Ahokkaan ottaneen urallaan askeleen taaksepäin, kun nyt valmennettavana on juniorijoukkue. 

– Joukkue teki 1,5 miljoonaa voittoa ja yleisökeskiarvo oli 6500. Puhutaan aika isosta seurasta. Sitä ihmiset eivät ehkä tajua, Ahokas täräyttää kovia lukuja pöytään. 

Kyseisillä yleisölukemilla ei esimerkiksi SM-liigassa operoi montaakaan joukkuetta. Puolentoista miljoonan voitoista voidaan Suomen kiekkokurimuksessa vain haaveilla. 

Suomalaisvalmentaja on moneen otteeseen korostanut tähtäävänsä pidemmällä aikavälillä NHL:ään. 

– Jos haluaa Pohjois-Amerikkaan, niin pitää tulla ehkä "yksi askel taaksepäin". Jos NHL:ssä haluaa tehdä uran, niin nuo junnusarjat ovat tosi arvostettuja. OHL:ään lähdin mieluummin päävalmentajaksi kuin AHL:ään apuvalmentajaksi, Ahokas perustelee ratkaisuaan. 

Katso Ahokkaan koko haastattelu Tulosruudun viikon vieraana pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat