Suomen maajoukkue kaappaamassa ruotsalaispelaajan riveihinsä: "Pitää paikkansa"

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva vahvistaa, että Djurgårdenin laitapuolustaja Adam Ståhl olisi mahdollisesti pukemassa Suomen paidan päälleen tulevaisuudessa.

Ilvestä vastaan Konferenssiliigan ottelussa maalin tehnyt Djurgårdenin Adam Ståhl saattaa tarjota hieman yllättävästi uuden vaihtoehdon Markku Kanervalle Huuhkajien laitapuolustajan paikalle. Ruotsin ja Suomen kaksoiskansalaiselle ollaan Kanervan mukaan puuhamassa pelioikeutta Huuhkajiin.

Ståhlin äiti on suomalainen, ja puolustajalla on omien sanojensa mukaan sukua Suomessa.

Asia nousi julkiseksi, kun ruotsalainen jalkapallosivusto Fotbollskanalen uutisoi Kanervan olleen yhteydessä Ståhliin maajoukkueen tiimoilta.

– Tämä pitää paikkansa. Saimme Ståhlin leiristä vinkin, että hänellä on Suomen kansalaisuus, mutta ei vielä passia. Tietysti laitoimme pelaajan seurantaan ja kysyimme luonnollisesti näkemystä myös Djurgårdenin suomalaispelaajilta, Kanerva kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

— Seurauksena päätin, että olen yhteydessä häneen, ja kysyin suoraan kiinnostusta ja halua edustaa Suomea. Sitä hänellä todellakin oli, joten kehotimme häntä hankkimaan Suomen passin. Kuluneella viikolla hän oli hoitanut passiasian kuntoon, joten Ståhl on nyt vaihtoehto tuleviin peleihin lupa-asioiden puolesta, Kanerva avaa.

Kanerva ei vielä paljasta, onko 29-vuotias Ståhl Suomen mukana jo syksyn Kansojen liigan otteluissa Kreikkaa ja Englantia vastaan.

– Se nähdään sitten, kun joukkueen nimilista julkaistaan. Mutta tietysti pelaaja kiinnostaa, kun olemme häneen olleet yhteydessä, Kanerva sanoo.

Djurgårdenissa Ståhl on pelannut puolustuksen oikealla laidalla, joka on ollut jo pidempään yksi Suomen ongelmakohdista pelaajamateriaalin ohuudesta johtuen.

Fotbollskanalenille Ståhl kertoi halunneensa edustaa Suomea jo 20-vuotiaasta asti.

– Jos on joku maajoukkue, jota haluan edustaa, se on Suomi. Jotta voisin tehdä äitini ylpeäksi, Ståhl kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat