Huuhkajat-kiituri kaapattiin miljoonasiirrolla Keski-Eurooppaan

Suomen maajoukkuepelaaja Daniel Håkans siirtyy norjalaisesta Vålerengasta Puolan Lewch Poznaniin. 

Puolalaisseura maksaa suomalaisesta noin 10 miljoonaa Norjan kruunua Nettavisenin mukaan, mikä vastaa noin 850 000 euroa. 800 000 euroa maksetaan heti, mutta summa voi nousta peräti 1,27 miljoonaan.

23-vuotias Håkans ehti pelata Vålerengassa puolitoista vuotta. Viime kaudella Håkans sai jo paljon vastuuta, mutta tällä kaudella suomalainen on ollut vieläkin vahvemmassa vireessä, sillä yhdeksässä Norjan toiseksi korkeimman sarjatason ottelussa on syntynyt viisi maalia.

– Tulin Jervistä Vålerengan kaltaiseen suurseuraan ja olen saanut paljon itseluottamusta, kokemusta sekä tehnyt debyytin Suomen maajoukkueessa. Se on Vålerengan ansiota, Håkans sanoo seuran sivujen mukaan.

– Seuraava askel on minulle hieno mahdollisuus. Lech Poznan on Puolassa suuri seura, joka taistelee sarjan huippusijoituksista ja europeleistä. Olen iloinen.

Puolan liigan kausi on jo alkanut ja sitä on pelattu kaksi kierrosta. Lech Poznan on toistaiseksi sarjassa seitsemäntenä. Viime kaudella Lech Poznan oli sarjassa kolmas.

Håkans on pelannut Huuhkajissa kahdeksan ottelua, joissa nuorukainen on laukonut komeat neljä maalia.

Lue myös:

    Uusimmat