Huuhkajia vastaan hurjat tilastot – Englannin supertähti teki näyttävän paluun

Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky: "Kovin vastustaja, jota vastaan olemme pelanneet" 4:42
Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky kehui Englantia kovimmaksi vastustajaksi, jota vastaan Suomen nykymiehistö on pelannut.

Englannin keskikentällä ahkeroinut Jack Grealish keräsi hurjat henkilökohtaiset tilastot tiistain 2–0-kotivoitossa Suomesta Kansojen liigan kohtaamisessa.

Englannin maajoukkueen edellinen päävalmentaja Gareth Southgate pudotti Grealishin pois kesän EM-kisamiehistöstä. Sen jälkeen tämä on tullut ryminällä takaisin Lee Carsleyn johtamassa joukkueessa.

Grealishin paluuta keskikentän hyökkääväksi kymppipaikan pelaajaksi on vauhdittanut se, että Phil Foden, Jude Bellingham ja Cole Palmer eivät olleet käytettävissä otteluihin Irlantia ja Suomea vastaan. Tiistain otteillaan hän teki itsensä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi silloinkin, kun kilpailu pelipaikasta kovenee.

Englanti jyräsi Huuhkajat Lontoon Wembleylla maalein 2–0. Tilastoanalyysiin keskittynyt sometili Statman Dave nosti esiin, että Manchester Cityn tähtipelaaja jakoi syöttöjä 92 prosentin tarkkuudella, otti kahdeksan kosketusta palloon vastustajan boksissa ja toimitti kuusi syöttöä päätykolmannekselle.

Näiden lisäksi Grealish hoiti myös puolustusvelvoitteensa mallikkaasti ja loi kaksi maalipaikkaa.

– Kukoistaa uudessa valmennuksessa, tili kommentoi Grealishin suoritusta.

Toinen ylistystä brittimediassa saanut pelaaja on nykyisin Ranskan liigassa Lillea edustava keskikenttäpelaaja Angel Gomes, jolle Huuhkajien kohtaaminen oli ensimmäinen avauskokoonpanosta aloitettu maaottelu. ITV-kanavan asiantuntija Ian Wright kehui 24-vuotiaan pelaajan suoritusta.

– Hän oli jatkuvasti liikkeessä ylhäällä, keskikentällä tai puolustuksessa. Kaikki mitä hän teki, vei peliä eteenpäin. Hän oli jatkuvasti saatavilla jokaisella kentän alueella ja halusi palloa, Wright tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat