Kommentti: Englanti-pelin jälkeen kuultiin merkillinen lipsahdus – kuka Huuhkajia oikein johtaa?

Arttu Hoskonen suomi Huuhkajien aloitusta Kansojen liigassa: ”Kreikka-ottelu oli pannukakku” 2:42
Arttu Hoskonen suomi Huuhkajien aloitusta Kansojen liigassa: ”Kreikka-ottelu oli pannukakku.”

Suomi aloitti Kansojen liigan kahdella tappiolla, mutta huonoja tuloksia enemmän velloo kysymys siitä, kuka A-maajoukkuetta todellisuudessa valmentaa, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Suomen onnistujiin Englanti-ottelussa lukeutuneelta Arttu Hoskoselta pääsi ottelun jälkeen suusta kömmähdys, joka hämmentää vaikutelmaa entisestään.

Keskuspuolustajana urhoollisesti luutinut Hoskonen kertoi Huuhkajien keskittyneen uuden prosessinsa alkumetreillä erityisesti pelinavaamiseen. Sen jälkeen kuultiin summaus, joka särähti korvaan.

– Kaksi peliä, kaksi häviötä. Eihän siihen tietenkään voi olla tyytyväinen. Varsinkin se Kreikka-matsi oli täysi pannukakku, mutta tässä on nyt valmentaja vaihtunut ja uudet pelilliset jutut käynnissä. Voi olla, että jengin sopeutuminen vie aikaa hetken, Hoskonen sanoi.

Valmentajan vaihtuminen – yksikkö-muodossa – on yleiseen vaikutelmaan kiusallisesti istuva möläytys. Yritti Hoskonen oikeasti puhua valmentajien vaihtumisesta tai ei, viikon aikana on syntynyt enenevissä määrin käsitys, jonka mukaan valmennustiimiin liittynyt Jani Honkavaara johtaa Suomea uuteen suuntaan, ei päävalmentaja Kanerva.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Herää kysymys, halutaanko nykyisellä valmentajajärjestelyllä antaa pelaajille ja Honkavaaralle työrauha pelillisen muutosprosessin ajaksi?

Jos maajoukkueen ontuminen jatkuu, sinällään terävältä kuulostava manööveri uhkaisi epäselvän hierarkian vuoksi paitsi syksyn tulevia otteluita myös tulevaisuudessa mahdollisesti koittavaa Honkavaaran päävalmentajuutta maajoukkueessa. Se myös jättäisi Markku Kanervan historiallisesta aikakaudesta suuhun kitkerän loppumaun.

Päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Englanti-tappiota – "Tasoero näkyi" 3:47
Päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Englanti-tappiota – "Tasoero näkyi."

Lue myös:

    Uusimmat