Yksi seikka Huuhkajien otteissa sai Markku Kanervan pettymään – "Hölmöiltiin"

Päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Englanti-tappiota – "Tasoero näkyi" 3:47
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva: "Tasoero näkyi"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva myönsi suoraan Englannin paremmuuden 0–2-tappioon päättyneen Kansojen liiga -ottelun jälkeen.

Huuhkajat koki tiistaina 0-2-tappion Englannille varsin yksipuolisen jalkapallo-ottelun jälkeen. Englanti painoi päälle läpi ottelun, eikä Suomella ollut muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta palaakaan.

Suomi onnistui kuitenkin pitämään Englannin poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta vajaan tunnin, mutta lopulta Harry Kane onnistui ohittamaan vahvan pelin pelanneen Lukas Hradeckyn kahdesti.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervalle ei tullut yllätyksenä, että Englanti hallitsi ottelussa palloa 74-prosenttisesti.

– Oli odotettavaa, että he saavat pallonhallinnan ja luovat varmasti jonkin verran paikkoja. Eka jakso taisteltiin hyvin. Olen suht tyytyväinen siihen puolustamiseen. Saimme muutaman erittäin hyvän vastahyökkäyksen aikaan. Sääli, ettei saatu niistä palloa maalin, Kanerva toteaa MTV Urheilulle.

– Tokalla jaksolla mylly jatkui ja pelaajat panivat itsensä likoon ja taistelivat minkä pystyivät. Kyllähän se vain tasoero näkyi. Sitä pyritään kompensoimaan tiiviillä joukkuepuolustuksella. Välillä tämän tason vastustaja vain pakottaa siihen matalaan blokkiin. Väsy alkoi vähän painaa tokalla jaksolla. Ei oikein päästy peittämään laukauksia, eikä pysytty mukana. Englanti oli selvästi parempi, mikä oli odotettavissa, Kanerva jatkaa.

Englannin kaksi maalia lähtivät puhtaasti Suomen omista virheistä. Ensimmäisessä maalissa Ilmari Niskanen antoi harhasyötön ja Trent Alexander-Arnold vapautti Kanen maalintekoon.

Toisessa maalissa Niskanen oli pari askelta myöhässä Noni Maduekesta, joka pelasi seinäpelin Alexander-Arnoldin kanssa, karkasi laidasta läpi ja tarjoili lopulta maalisyötön Kanelle.

– Sääli vain ne maalit. Ne tulivat vähän hölmösti. Luke otti pari hyvää seiviä ja olisimme voineet saada tuloksen niiden ansiosta. Hölmösti hölmöiltiin ne pari maalia, Kanerva harmittelee.

– He panivat meille painetta paljon ja yksilöiden ero näkyi. He saivat helposti jalan vapaaksi. Ja se tietty syöttötaito. Olen sinänsä vähän pettynyt, kun saimme toisellakin jaksolla pallonriistoja, niin emme saaneet niitä linjan taakse. Ja kaksinkamppailupelaamisessa jäätiin välillä niissä irtopalloissa jalkoihin.

Kanerva ja Jani Honkavaaran, Teemu Tainion ja Tim Sparvin muodostama valmennustiimi on muovannut Huuhkajien peliä uuteen uskoon ja pelitapaprosessi on vasta alkusuoralla.

Kahden tappion täyttämä maajoukkueikkuna antoi valmennustiimille tärkeää dataa siitä, mitä kehityskohteita Huuhkajilla on tulevaisuutta ajatellen.

– Prosessi jatkuu. Saimme taas infoa tietyistä pelaajista. Nyt analysoidaan nämä kaksi matsia ja katsotaan, miten löytyy suuntaviivat jatkaa eteenpäin. Tämä oli erityyppinen peli. Saimme hyvää palautetta meidän puolustamisestamme tämän tason joukkueita vastaan, Kanerva summaa.

Lue myös:

    Uusimmat