Hyundai pelkää Toyotan juonivan Sebastien Ogieria mestaruustaistoon – Jari-Matti Latvalalta vihjailevaa puhetta: "Hänellä on mahdollisuus"

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala kertoi Dirtfishille, että talli harkitsee Sebastien Ogierin ajattamista kauden lopuissa ralleissa.

Toyotan kirkkaimmat tähdet Ogier ja Kalle Rovanperä ajavat tällä kaudella vain puolittaisen kauden. Koko kauden ajavat Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ovat kuitenkin jääneet MM-taulukossa Hyundain Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin taakse.

Dirtfishin mukaan Hyundai epäilee Toyotan ajattavan MM-sarjassa neljäntenä olevaa Ogieria kauden lopuissa ralleissa, sillä Evansin ja Katsutan mestaruusmahdollisuudet eivät näytä tällä hetkellä kovinkaan lupaavilta. 

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myönsi lehdelle tallin harkitsevan asiaa.

– Se on yksia asia, jota me voisimme harkita. Hän aikoo ajaa ainakin Suomessa. Ja luulen, että hänellä on pieni mahdollisuus voittaa kuljettajien maailmanmestaruus. Se on vaihtoehto, jota me voimisimme harkita. Mutta haluaako hän ajaa täyden kauden? Meidän täytyy kysyä häneltä, Latvala toteaa Dirtfishille.

Tallin ja Latvalan kanta on kuitenkin selvä.

– Jos sinulla on kaksi maailmanmestaria samassa tallissa, se tekee tallista vahvemman. Sitten meillä on myös paremmat mahdollisuudet taistella MM-pisteistä. Joten siinä mielessä sitä haluaa hänen ajavan kaikissa tapahtumissa, Latvala jatkaa.

Ogierin ei ollut alun perin tarkoitus ajaa Latviassa, mutta niin vain ranskalaismestari nähtiin lähtöviivalla. Ogier osallistuu myös ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Kahdeksankertainen maailmanmestari suhtautui Hyundain uskomuksiin hilpeästi.

– Ehkä minun pitää sanoa kyllä pelotellakseni heitä. En tiedä. Olemme nyt ajaneet viisi kahdeksasta. Nykyisellä pistesysteemillä on lähes mahdotonta saada isoa piste-eroa kiinni, Ogier pohtii.

Ainakaan toistaiseksi Ogierin ajo-ohjelmassa ei ole kaikkia loppukauden ralleja.

– Ajan Suomessa, mutta voin jo nyt sanoa, ettei kaikkia ralleja ole suunniteltu (ohjelmaani) loppukaudeksi. Mutta ei sitä koskaan tiedä. Ehkä minun pitäisi pitää heidät siinä uskossa, että niin voi tapahtua ja heillä on sitten paineita, Ogier sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat