Sebastien Ogier lausui ison lupauksen tulevaisuudestaan: ”Sen voin vahvistaa"

Sébastien Ogier vilkutti Suomen MM-rallin alla terveiset Markku Alénille 0:36
Sébastien Ogier vilkutti Suomen MM-rallin alla terveiset Markku Alénille

Sebastien Ogier saattaa taistella rallin maailmanmestaruudesta tämän kauden loppuun saakka.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier on ajanut viime vuodet osittaisia kausia Toyotan WRC-tallin kuljettajana. Tänä vuonna ranskalaisässä on ollut huikeassa iskussa, sillä viidessä ajamassaan MM-rallissa hän on saavuttanut kaksi voittoa ja kolme kakkossijaa.

Suoritustensa ansiosta Ogier on iskuasemissa MM-pistetaulukossa, vaikka hän on jättänyt kauden aikana kolme rallia väliin. Ogierin ero MM-sarjaa johtavaan Thierry Neuvilleen on 28 pistettä ennen torstai-iltana alkavaa Suomen MM-rallia.

Tämän vuoksi on spekuloitu, että Ogier saattaa hyvinkin ajaa kaikki loppukauden osakilpailut. Näin hän voisi taistella uransa yhdeksännestä MM-tittelistä.

Ogier ei tyrmää ajatusta.

– 28 pistettä on yhä paljon nykyisellä pistejärjestelmällä. On toki hienoa nähdä, ettemme ole kaukana, mutta toistaiseksi ei ole lyöty lukkoon suunnitelmaa, että ajaisin kaikki kisat.

– Tietenkin pidämme silmät auki, mikäli meillä on mahdollisuus. Kuten olen aina sanonut, en aja enää kauden kaikkia ralleja, mutta jos meillä on siitä huolimatta tilaisuus taistella mestaruudesta, lähdemme taistoon mukaan, Ogier sanoi MTV Urheilulle.

Ogier tarkastelee tilannettaan uudestaan Suomen MM-rallin jälkeen. Mikäli ero on kaventunut entisestään, Ogier voidaan hyvinkin nähdä loppukauden neljässä MM-rallissa kamppailemassa tittelistä.

Ogier ei ole vielä lyönyt lukkoon ensi kauden suunnitelmiaan. Toistaiseksi hän on ollut tyytyväinen siihen, että hän on voinut ajaa vain valikoiduissa MM-ralleissa.

– En näe, että palaisin kokonaan takaisin. Se on varmaa, ja sen voin vahvistaa.

– Niin pitkään kuin tallini ja minä olemme tyytyväisiä tilanteeseen ja saavutamme hyviä tuloksia yhdessä, meillä on hyvä mahdollisuus jatkaa. Mutta en ole vielä tavannut Jari-Mattia (Latvala), joten minun pitää keskustella hänen kanssaan, Ogier hymyili.

Ogier näkee varmasti tallipäällikkö Latvalan useaan otteeseen loppuviikon aikana, sillä molemmat konkarit kilpailevat Suomen MM-rallissa. Latvala on tällä kertaa Toyotan Rally2-luokituksen auton ratissa ja ajaa WRC2-luokan puolella.

Lue myös:

    Uusimmat