Syksyn saapuessa on hyvä piristää itseään ja perhettä hyvillä ja ravitsevilla aamiaisilla. Arkiaamunakin voi muutaman minuutin lisäpanostuksella saada aikaan ihmeitä, kun on hyvät suunnitelmat. Viikonloppuisin aamiaisella herkutellaan sen verran pitkään, että lounaan voi jättää väliin ja keskittyä aamupalan jälkeen ihanaan illalliseen.
Aamiaispannukakut (4 annosta)
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tk leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 2 dl maitoa
- 3-4 rkl voisulaa
- 2 tl sokeria
- suolaa
Sekoita leivinjauhe venhäjauhoihin. Vatkaa muna vaahdoksi ja lisää jauhot. Sekoita, ja lisää maito sekä muut aineet. Paista ohukais- tai blinipannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile vaahterasiirapin kanssa.
BLT (4 annosta)
- 8 viip. vaaleaa tai graham paahtoleipää
- 3 rkl majoneesia
- 16 viip. pekonia
- 2 pihvitomaattia
- 1 iso sipuli
- salaatinlehtiä
- suolaa
- mustapippuria
Paista pekoni rapeaksi kuumalla paistinpannulla, nosta pekoniviipaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paahda leivät ja voitele majoneesilla, lado väliin ohueksi viipaloitua sipulia, tomaattiviipaleita, salaatinlehtiä ja pekonisiivut. Mausta välit suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi maalaischipsien ja salaatin kanssa.
Smoothie (4 annosta)
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl pilkottua ananasta
- 2 dl pilkottua banaania
- 1/2 dl rasvatonta maitoa
Soseuta tehosekoittimessa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeri. Voit maustaa smoothien myös esim. vanilijalla, chilillä tai inkiväärillä.
Kardemummakahvi (4 annosta)
- hyvää kahvia
- rouhittua kardemummaa
Mittaa ½ tl kardemummaa kuppia kohden kahvipurujen joukkoon. Suodata kahvi normaalisti. Nauti kahvi kuuman maidon kanssa tai mustana.
Ruokala