Hyypiä: Heikkinen voi ottaa paikkani

Jalkapallomaajoukkueen riemukas, vaikkakin hieman kitkerä tasapeli maailmanhuippu-Saksaa vastaan näytti, että Suomen sukupolvenmuutos on hyvässä vauhdissa.

Avauksen nuorukaiset täyttivät paikkansa samoin, kuin tekivät jo lauantaina Walesia vastaan.

- Olen ylpeä pelaajista, etenkin nuorista. Tämä näytti, että meillä on tulevaisuutta, että olemme oikealla tiellä, päävalmentaja Stuart Baxter iloitsi.

Myös kapteeni Sami Hyypiä näki nuorten onnistumisen.

- Näistä peleistä voi ottaa tosi paljon itseluottamusta. Nuoret selvisivät kunnialla, olen siitä tosi iloinen. No, jalat on kuitenkin pidettävä maassa jatkossakin, paljon töitä on edessä, Hyypiä mietti.

Hyypiälle ottelu oli hieman tavallisuudesta poikkeava, eikä pelkästään siksi, että vierasottelu pelattiin hänen asuinmaassaan. Vierellä takalinjalla kun ei häärinytkään Hannu Tihinen, vaan toppariksi pikakomennuksen saanut Markus Heikkinen. Ja hyvinhän se sujui.

- Tuntuu, kuin olisimme pelanneet enemmänkin yhdessä kuin vain tämän pelin, Hyypiä kuvasi topparityöskentelyä.

- Eihän minun tarvitse enää jatkaakaan, kun "Makosta" tulee toppari, veteraani jatkoi myhäillen merkitsevästi.

Mutta ei sentään, ei tuo maajoukkueuran lopettamisilmoitus ollut. Sellainen saadaan, tai ei saada, joskus myöhemmin.

- Sulatellaan nyt näitä maaotteluita, ja keskitytään seuraavaan seurajoukkuepeliin. Kyllähän nuo seuraavat karsinnat vähän kaukaiselta tuntuu, mutta toisaalta, ihan hyvässä kunnossa tässä vielä ollaan. Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, Hyypiä varmisti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat