Ikämies mursi vaimonsa reisiluun ja istahti nojatuoliin toljottamaan – vaimo oli kuolla

Eläkeläismies pahoinpiteli vaimoaan vääntämällä tämän jalkaa niin, että vaimon reisiluu murtui. Sairaalassa vaimo oli kuolla sydänpysähdykseen. Vaimon kuntoutuminen sairaalassa kesti kuukausia.

Rikos tapahtui toukokuussa 2023 Naantalissa.

Vaimon mukaan pariskunnalla ei ollut tapahtumailtana sanaharkkaa, vaan mies hyökkäsi hänen kimppuunsa täysin yllättäen. Vaimon mukaan mies oli juonut illan aikana muutaman lasin viiniä.

Vaimo kertoi maanneensa sohvalla kyljellään katsomassa televisiota, kun mies tuli keittiöstä, tönäisi hänet selälleen sohvalle ja asettui hänen päälleen lyömään häntä. Sitten mies tarttui vaimonsa jalkaan, väänsi sitä ja paiskasi sen niin voimakkaasti, että jalasta kuului rusahdus.

Pahoinpitelyn jälkeen mies istahti nojatuoliin. Vaimon mukaan miehen silmät seisoivat päässä, eikä hän sanonut sanaakaan.

Vaimo kertoi soittaneensa hätänumeroon ja pyytäneensä apua. Hän laittoi myös tyttärelleen viestin, jossa kertoi miehensä pahoinpidelleen häntä viikon ajan ja kertoi poliisin sekä ambulanssin saapuvan pian.

Mies kertoi vain auttaneensa

Mies kiisti rikoksen.  Miehen mukaan pariskunnalla oli ollut pientä suukopua, ja vaimo oli ottanut illan mittaan jonkin verran alkoholia. Mies kertoi juoneensa vain yhden oluen.

Miehen kertomus tapahtumista vaihteli.

Hän oli tullut oman kertomansa mukaan kotiin lenkiltä tai terveyskeskuksesta. Vaimo oli maannut joko sohvalla tai lattialla ja pyytänyt miestään auttamaan.

Joka tapauksessa mies oli kertomansa mukaan tarttunut ehkä tässä kohtaa vaimonsa jalkaan, joka saattoi selittää vammat.

Mies kiisti lyöneensä ikinä vaimoaan.

Lähes neljä kuukautta sairaalassa

Vaimo kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hänellä todettiin reisiluun yläosan kierremurtuma.

Lääkkeiden antamisen yhteydessä nainen meni elottomaksi. Häntä paineluelvytettiin, jossa yhteydessä hän sai kylkiluiden murtumia.

Murtuma operoitiin seuraavana päivänä leikkauksessa. Kaikkinensa vaimo joutui viettämään sairaalassa lähes neljä kuukautta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus uskoi vaimon kertomusta, jota tukivat tämän hätäkeskuspuhelu ja tyttärelle lähetetyt viestit. Vaimon kertomus oli pysynyt muuttumattomana alusta loppuun saakka, kun mies taas oli hieman muutellut kertomustaan.

Oikeus piti epätodennäköisenä, että vaimon reisiluu olisi murtunut miehen kertomalla tavalla.

Oikeus totesi kuitenkin, ettei mies ollut välttämättä tarkoittanut aiheuttaa vaimolleen luunmurtumaa. Mies ei myöskään lyönyt vaimoaan nyrkeillä.

Oikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä 70 päiväsakkoon, josta tälle kertyy maksettavaa 2 170 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan vaimolleen kipu- ja haittakorvauksia 5 000 euroa ja korvaamaan tämän sairaalakuluja noin 3 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat