Ikkunan läpi hypännyt peura aiheutti tuhoa amerikkalaiskodissa: "Luulin sen olevan maanjäristys"

Peura tunkeutui ikkunan läpi asuntoon New Jerseyssä ja aiheutti melkoista tuhoa.

Marc Twersky ei ollut uskoa korviaan, kun hänen isoäitinsä soitti ja kertoi, että peura oli hypännyt ikkunan läpi sisälle isoäidin asuntoon.

– Hän kuulosti rauhalliselta. Sen takia en meinannut aluksi uskoa häntä, Marc kertoo NBC Philadelphialle.

"Luulin sen olevan maanjäristys"

Marcin isoäiti, Dianne Twersky, 85, oli kotonaan East Windsorissa, New Jerseyssä, viettämässä leppoisaa aamupäivää. Yllättäen hän kuuli kovan räsähdyksen asunnon alakerrasta.

– Kuulin ikkunan rikkoutuvan. Sitten koko talo tärisi ja alakerrasta kuului kovaa pauketta. Luulin sen olevan maanjäristys, Dianne muistelee tapahtumia.

Diannelle selvisi nopeasti, ettei kyseessä ollut maanjäristys. Peura oli hypännyt ikkunan läpi taloon ja aiheutti tuhoa talon sisällä.

– Laskeuduin alakertaan ja kurkkasin kulman taakse ja kauhukseni näin peuran juoksevan edestakaisin, Dianne kertoo.

Dianne soitti lapsenlapselleen Marcille ja tämän äidille, joka omistaa asunnon. Marcin äiti hälytti puhelun jälkeen viranomaiset paikalle. 

Peura hyppäsi uima-altaaseen

Marc ehti ensimmäisenä isoäidin kodille. Hän tapasi ulkopuolella eläinsuojeluviranomaiset ja paikalle hälytetyn poliisiyksikön. Sen jälkeen viranomaiset ja Marc yrittivät paikantaa ja saada peuran kiinni aiheuttamatta lisää tuhoa kiinteistössä. Dianne pysyi talon yläkerrassa.

– Kurkkasin keittiöön sisälle ja näin peuran, Marc muistelee.

Kun eläinsuojeluviranomaiset saivat kodin takaoven auki, peura yritti paeta paikalta. Sännätessään paniikissa pakoon eläin loikkasi suoraan takapihan uima-altaaseen. Marc oli juuri videoinut tapahtumia ja tallensi sattumalta peuran komean loikan kameralle. Voit katsoa tilanteen yllä olevalta videolta!

– Peura hyppäsi altaan syvään päätyyn ja ui kuin koira uimaportaille, Marc kertaa tapahtumia.

Marc epäilee, ettei peura olisi päässyt omin avuin pois altaasta. Lopulta eläinsuojeluviranomaiset saivat peurasta otteen. Se oli kuitenkin ehtinyt aiheuttaa mittavia tuhoja asunnon sisällä. Peura oli myös satuttanut itsensä syöksyessään ikkunan läpi ja oli vuotanut verta asuntoon.

Peuraa ei kuitenkaan lopetettu. Viranomaiset päästivät eläimen lopulta vapaaksi, koska se pystyi juoksemaan vaivatta omin avuin. 

– Olen pahoillani eläimen puolesta. Harmittaa myös poikani vaimon takia. Hän menetti rytäkässä huonekaluja ja joutuu asioimaan vakuutusyhtiön kanssa, Dianne kertoo.

Marc on kiitollinen, ettei Dianne loukkaantunut tilanteessa. Hänen mukaansa Dianne on asunut suurimman osan elämästään suurkaupungissa New Yorkissa.

– Hän on asunut täällä vasta kolme viikkoa. Hän ei ole tottunut tällaiseen, Marc kertoo.

Lähteet: Storyful/Reuters ja NBC Philadelphia

Lue myös:

    Uusimmat