Ilkeää enoaan pelännyt Milana Misic rankasta lapsuudestaan: Poliisit kävivät joka viikko

Hiusten nyppimishäiriöstä kärsinyt Milana Misic kertoo uutuuskirjassa vaikeasta lapsuudestaan.

Vuonna 2000 kuolleen laulaja Laila Kinnusen ja kroatialaislähtöisen muusikko Milan Mišićin tytär Milana Misic, 45, eli lapsuutensa isovanhempiensa luona Helsingissä.

Vanhempiensa eron jälkeen parivuotias tyttö ajautui vähitellen isovanhempiensa huollettavaksi. Virallinen huoltajuus alkoi Milanan ollessa seitsemänvuotias.

Misic muistelee Error  Mielen häiriöitä -kirjassa (Like 2016) lähteneensä usein isoäitinsä kanssa samassa asunnossa asuneita kahta alkoholisoitunutta enoaan karkuun.

– Vanhempi ja kiltimpi eno yritti suojella meitä muita, ja enoille tuli kovia riitoja. Minä katselin kotona tappelevia humalaisia miehiä ja poliisit kävivät joka viikko, ilkeämpää enoaan pelännyt Misic kertoo kirjassa.

Milanan isovanhemmilla ei ollut voimia eikä keinoja saada poikiaan kuriin.

– Halusin huutaa, että voin todella huonosti. Mutta minulle sanottiin, että joudut lastenkotiin, jos kerrot. Oli ihan hirveää, kun en saanut puhua kenellekään.

Teini-ikäisenä ahdistunut Misic löysi helpotusta hiusten nyppimisestä, jota tapahtui etenkin hankalien kotiolojen hermostuttaessa.

– Hiusten repiminen liittyi itsekontrolliin. Se oli oma hetkeni, oma maailmani, Misic sanoo.

Misic sai tietää vasta myöhemmin trikotillomaniasta eli karvojen nyppimishäiriöstä.

Trikotillomanialle on ominaista merkittävään hiusten tai ihokarvojen lähtöön johtava omien hiusten toistuva nyppiminen, kerrotaan Terveyskirjasto.fi -sivustolla.

Hiusten nyppimistä edeltää jännityksen tunne ja sitä seuraa mielihyvän tai helpotuksen tunne. Useimmiten nyppiminen kohdistuu hiuksiin, kulmakarvoihin tai silmäripsiin.

Lue myös:

    Uusimmat