Ilveksen tähtipelaajalle pamahti mittava pelikielto – SM-liiga moittii piittaamattomuudesta

Mikkelin kolmas erä käynnistyi rytinällä: Adam Clendening hakkasi Michal Kovarcikia kipeästi käsille 3:05
Ilveksen amerikkalaiskonkari ajoi Jukurit-tähden karmealla lyönnillä pukusuojaan: "Pahalta näyttää"

Ilves-puolustaja Adam Clendening on saanut SM-liigan kurinpidolta viiden ottelun pelikiellon.

Pelikiellon syynä on perjantaina pelatun Jukurit-Ilves-ottelun kolmannen erän ensisekunneilla tapahtunut huitominen.

Clendening huitaisi läpiajoon karannutta Jukurien Michal Kovarcikia rajusti käsille. Amerikkalaispuolustaja sai tilanteesta ulosajon.

Kovarcik jätti ottelun kesken. Jukurit tiedotti myöhemmin, että hyökkääjä lähti jatkotutkimuksiin. Hän ei pelannut lauantaina, kun Jukurit kohtasi HIFK:n.

Katso tilanne pääkuvan videolta.

Nyt SM-liigan kurinpito on tehnyt päätöksensä asiassa. Clendening sai viiden ottelun pannan.

Pelikiellon keston osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteessa tapahtuu laajakaarinen mailalla huitaisu, joka kohdistuu läpiajossa olevaan pelaajaan. Delegaatio katsoo, että Clendeningillä on tilanteessa ollut kampituksen jälkeen aikaa harkita, rikkooko Clendening vielä uudestaan läpiajoa jatkavaa Kovarcikia. Tässä tilanteessa Clendening suorittaa erittäin voimakkaan ja piittaamattoman huitaisun, päätöksessä lausutaan

Puolustaja oli jo lauantaina väliaikaisessa pelikiellossa Ilves-JYP-ottelun ajan, joten kärsittävää on vielä neljä peliä.

Clendening, 31, on ollut erittäin tehokas hypättyään Ilveksen joukkueeseen alkusyksystä. Hän on napsinut 23 ottelussa 21 tehopistettä.