Ilves kiilasi SM-liigan kärkeen, Nick Ritchie pimahti Turussa – näin pelattiin torstaina

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin täysi seitsemän ottelun kierros. Ilves nousi sarjakärkeen, Sport kaatoi Tampereella Tapparan. Kärppien Nick Ritchie syyllistyi typeryyteen.

TPS:n ja Kärppien ottelussa huomion omi oululaisten Nick Ritchie. Avauserässä vielä positiivisessakin valossa kovan taklauksen ja rangaistuslaukauksen hankkimisen merkeissä ollut Ritchie pimeni täysin toisen erän lopussa.

Katso Ritchien ulosajoon johtanut tilanne pääkuvan videolta.

Ritchie takoi TPS:n Markus Nurmea kovin ottein päähän kaukalon kulmassa. Hyökkääjä sai tilanteesta ulosajon.

Itse ottelussa Kärpät haki vierasvoiton 5–3-lukemin.

Kärppien tehomies oli tehot 1+2 kerännyt Julius Junttila. TPS:n Leevi Teissala ja Markus Nurmi saalistivat kumpikin 1+1.

Jukurit tuli rämistellen ovista Mikkelissä. KooKoo-vahti Nick Malik sai väistyä jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun lukemat olivat kotijoukkueelle 3–0. Avauserä on melkoinen show, sillä paussille lähdettiin Jukurien 4–3-johtolukemista.

Muu pelitapahtuma: Jukurit - KooKoo 1:16
Patrik Puistola laittaa jo 3–0, osuma oli Puistolalle ottelun toinen

Jukurit piti KooKoon takanaan kaksi seuraavaa erää. Loppulukemat 6–4. Mikkeliläisten Niko Huuhtanen ja Patrik Puistola tehoilivat kumpikin 2+1.

Sarjakärki vaihtoon

Tampereella Tappara kärsi toisen perättäisen tappionsa. Vaasan Sport haki pisteet 3–2-voitolla. Ottelu ratkesi ajassa 54:44 Simon Hjalmarssonin ylivoimamaaliin. Tappara-paidassa kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Kristian Tanus iski joukkueensa toisen osuman.

Koska Ilves voitti omassa ottelussaan SaiPan, nousi joukkue Tapparan tappion myötä sarjakärkeen. Tamperelaisjoukkueet ovat tasapisteissä (71), mutta Ilveksellä on enemmän kolmen pisteen voittoja. Tappara on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän.